Puheenvuoron kehitysblogi

Näin pääset Puheenvuoron suosituimmat-listalle

Tämä kirjoitus on vastaus Ilmari Schepelin pari päivää vanhaan tekstiin ja siihen liittyvään keskusteluun (linkki). Schepel ja keskustelijat tuntuivat olevan huolissaan suosituimuuslistan manipuloinnista, joten seuraavassa lyhyesti valotusta aiheeseen.

Kirjoituksen suosituimmuus perustuu useampaan eri tekijään, joita emme tarkoituksella paljasta ulkopuolisille. Itse asiassa US:n päätoimittaja Huuskokaan ei tiedä kyseistä kaavaa, koska toimittajalle ei kannata kertoa salaisuuksia. ;) Suosituimmuuteen vaikuttaa muun muassa sivulatauksien määrä ja keskustelun aktiivisuus. Suosituimmuuden laskukaavassa on myös selainkohtainen rajoitus sen suhteen, miten energian lisäys rekisteröidään (kirjoitukset saavat "energiaa", joka pienenee ajan kuluessa, ks. http://drupal.org/project/radioactivity). Väärinkäytökset ovat toki aina mahdollisia jos motivaatiota ja kekseliäisyyttä riittää, mistä päästäänkin siihen kaikkein oleellisimpaan:

Se on vain suosituimmuuslista. Toivottavasti kukaan ei kuluta liikaa arvokasta aivokapasiteettiaan moisen toiminnon huijaamiseen. Listalle pääsee "helpoiten" siten, että kirjoittaa hyviä juttuja, otsikoi ne kiinnostavasti ja on läsnä kirjoitustensa keskustelussa. Jos haluaa kirjoituksensa lisäksi Usarin etusivulle, kannattaa olla ajankohtaisella asialla liikkeellä ja pitää kirjoittajakuvanaan asiallista kasvokuvaa itsestään.

Ei kovin monimutkaista, eihän? ;)

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (66 kommenttia)

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Johtuuko "energian" painoarvon muuttumisesta se, että näyttöön tulee välillä ilmoitus, joka väittää kaikki kommentit uusiksi, vaikka itse asiassa lukemisen jälkeen ei olisi tilanne muuttunut yhtään? Joskus voi tulla ilmoitus esimerkiksi kolmesta uudesta kommentista, vaikka niitä olisi tullut vain yksi.

Käyttäjän joonaskiminki kuva
Joonas Kiminki

Ei liity tähän kyllä mitenkään, oirekin oli minulle ihan uusi. Tarkkaillaan asiaa!

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Tämänpäiväiseen kirjoitukseeni sivu väittää tulleen 10 uutta kommenttia, vaikka kommenttien kokonaismäärä ei ole lisääntynyt yhtään siitä kun viimeksi luin ne.

Mikko Mäkinen

Kiitos Joonas Kiminkille vastauksesta.

Mutta kysyisin, miten tämä juttu on aika kauan pysynyt listan kärjessä ilman ainuttakaan kommenttia ja vähän sekavalla tekstillään: http://petrisalo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/77233-av.... Kasvokuvan asiallisuus on tietysti makuasia.

Käyttäjän joonaskiminki kuva
Joonas Kiminki

Tsekkasin kirjoitusta "pellin alta" ja kaikki näyttää ihan tavanomaiselta. Kirjoitus on listan kärjessä, mutta kohtuullisen pienellä erolla seuraaviin. Veikkaisin, että tuossa suurin tekijä on se, että kirjoitus on julkaistu aamuyöllä ja siinä on mielenkiintoisesti alkava otsikko. Aamuyön tekstit tietysti nousevat julkaisunsa jälkeen aika helposti luetuimmiksi koska palvelussa on hiljaista. Lopusta huolehtinee tuo luetuimmat-lista itse. Ihmisiä kiinnostaa, mikä muita on kiinnostanut ja kun otsikko kertoo kyseessä olevan avoin kirje, jonkinlaista tunteen paloa on kirjoittajalta luvassa. Tälläkin hetkellä tuolla sivulla on lähes sata lukijaa: https://skitch.com/joonaskiminki/fjb3c/chartbeat-u...

Mikko Mäkinen

Hmmm.... Ettei vaan tulisi jotenkin twitterin kautta feikkilukijoita ko. sivulle?

Ilkka Järvelä

Siitä on aikaa kun kyseisen Ilmarin blogikirjoituksen luin mutta mulla jäi mieleen että kyseessä oli enemmänkin "poikamainen kuje" (katsokaa kuinka itse toimien sain kirjoitukseni suosituimpien joukkoon) kuin sellainen jossa hän olisi aidosti huolissaan asiasta.

Tuon suosituimmat-listauksen tarkoitus lienee puhtaasti siinä että lukija voi helposti nähdä mitkä kirjoitukset ovat olleet suosittuja ja näin voi ohjeutua suoraan sellaisten pariin. Asia ei tietystikään ole vakava ja takana olevien laskentamenetelmien ei tarvitse olla "täydellisiä" koska näistä ei jaeta mitään rahapalkintoja taikka vastaavaa. En tiedä sitten jos joku bloggaaja hakisi Uuteen Suomeen töihin: olisiko fiksu lisäys CV:hen se että kertoisi kirjoittaneensa blogikirjoituksia jotka ovat olleet suosituimmat-listalla useinkin? No, teillä toimituksessa lienee työkalut selvittää onko suosio "oikeaa" vai onko sitä manipuloitu vaikkapa päivittämällä selainta omalta koneeltaan ahkerasti, heh.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

"Siitä on aikaa kun kyseisen Ilmarin blogikirjoituksen luin mutta mulla jäi mieleen että kyseessä oli enemmänkin "poikamainen kuje" (katsokaa kuinka itse toimien sain kirjoitukseni suosituimpien joukkoon) kuin sellainen jossa hän olisi aidosti huolissaan asiasta"

Ilkka, hoi. Siitä on alla kaksi päivää aikaa... Ilmarin aito huoli lähti liikkeelle siitä havainnosta, että melko joutava mielipide, hyvin vähäisten kommenttien kera, paistatteli pitkään top-7:ssa. Mietin miten se voi olla mahdollista?

Hyvä, että temppu on nyt kaikkien tiedossa (minulle vei 30 minuuttia päästäkseen nollasta kakkossijalle; vain yhden kommentin seurana).

Ilkka Järvelä

Ai siitäkö onkin vain kaksi päivää, äkkiä menee tuo aika.

Niin toi juttu että kyseessä on "poikamainen kuje" on tietysti vain minun omaa arveluani. Jos kerrot että kyse ei ollut lainkaan sellaisesta niin sitten arveluni on väärä.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Onko tuolla listalla niin kovasti väliä?

Eikös tärkeintä ole, että keskustelu kulkee?

Ja kyllä se juttu kulkee monessa blogissa, vaikka ei listoille pääsisikään.

Aku Ankka

Minua kiinnostaa enemmän se "Poimintoja puheenvuoroista" - lista. Olen itse kirjoittanut pari sataa aika luettua tekstiä, mutta vain kerran päässyt sille listalle. Sen sijaan jotkut kirjoittajat pääsevät sinne joka tekstillään, kirjoittavat he tänne sitten usein tai harvoin, eivätkä monet teksteistä ole edes hyviä tai lukijoita kommentoimaan innostavia!

Käyttäjän joonaskiminki kuva
Joonas Kiminki

Toimitus vastatkoon toimituksellisista asioista. :)

Vilho Juntunen

Richard!
Varmimmin pääset poimintoja-listalle jos olet hyvännäköinen nainen ja varsinkin jos olet kokoomuslainen.

Aku Ankka

Voi harmi, en ole mitään noista... ;)

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Juntunen näkee poliittisia painotuksia sielläkin missä niitä ei ole. Se, että nuoret, vaikka sitten oikealle kallellaan olevat naiset kirjoittavat järkevämpiä ja kiinnostavampia juttuja kuin sinä, on ihan oma vikasi. Tee kerrankin teksti jossa mietit muuta kuin Kokoomusta, niin olet jo toipumisen alkumetreillä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Ilkka napauttaa mielestäni aiheetta Vilho Juntusta. Kyllä asia näyttää olevan juurikin niin, että kansanedustajat ja mepit menevät karuselliin vaikka tekstit olisi mitä hyvänsä. Kauniit kokoomusnaiset menevät sitten kauniilla kuvillaan. Eija-Riitta Korholan tekstit ovat asia erikseen.

M-T Heikka

Kokoomusnaiset nousevat sinne, koska heidän mielipiteensä on niin ihkun kevyttä, levän vihreää tai jotain itsestäänselvyyttä selostavaa.

Kokoomuksen meppi-Riitta on tosiaan tästä poikkeus. Hänen juttunsa ovat niitä "hyviä", tasokkaita.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Vilho Juntunen kertoi totuuden, mutta totuutahan yritetään nykyisin syrjäyttää kaikin keinoin. (Alsionkin keinoin)

Kokoomuksen jäsenkirja on varma keino päästä etulistalle, jos osaa edes alkeet oikeinkirjoituksesta.
Se on nähty.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Herra Tyry, miten hyökkäät minua vastaan, vaikka puolustin Vilho Juntusen totuutta.

siviili tarkkailija

Miks puhelimeni nettiselain välillä kirjautuu usariin ja toisena päivänä ei? Olen äimänkäkenä...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Joonaksen salattu tekniikka on hyvä ja kelpaa sellaisenaan, yritin tuota Ilmarin konstia eilen. Tulos oli että ranking huononi kaiken aikaa (ilmeisesti moni oli liikkeellä samalla asialla). Kuka jaksaa näpytellä sivujaan auki suosituksi tulemisen toivossa.

Joonaksen mainitsema aamuyö on huomattu myös täällä, eli kun nousen aikaisin ja vastailen yöllä ja myöhään illalla tulleisiin kommentteihin nousen helposti ykköseksi, eikä tarvitse näpytellä mitään muuta, kuin vastaukset.

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Oletteko harkinneet, että jossain vaiheessa bloggaaja saisi nähdä omien kirjoitustensa kävijätilastot?

Esimerkiksi "tämän blogin suosituimmat" on jokseenkin hämärä, se ilmeisesti painottuu julkaisuajankohdan mukaan. Selvät numerot olisivat paljon kätevämpiä ja hyödyllisempiä, ja niiden tuottaminen ei usarille maksaisi yhtään mitään ekstraa.

Tilastothan saisi vain upottamalla blogiinsa toiselta palvelimelta ladattavan kuvan, mutta en mä jaksaisi nysvätä semmoista...

Aku Ankka

Kannatan tuota ideaa, olisi itsestänikin kiva tietää, onko lukijoita 10, 100 vai 1000? Tuskin koskaan enempää.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Minulla on Google Analytics seurantaohjelma asennettuna, mutta sen ongelmana on että se pitää aina silloin tällöin välipäiviä rekisteröimättä yhtään mitään. Minulle se on laskenut 1000-2000 eri kävijää kuukausittain, riippuen siitä kuinka paljon rokulipäiviä ohjelma pitää.

Yhden kirjoituksen osalta laskuriin on osunut enintään 500 lukukertaa, julkkisväellä lukema on varmaan tuhansia, jollei peräti kymmeniä tuhansia.

Reijo Tossavainen

Minulle Google on antanut parhaimmillaan yli 5000 lukijaa per juttu. Viimeisin blogini näyttää tekevän henk.kohtaisen ennätyksen, nyt jo yli 8000 lukijaa. Olen kyllä huomannut, että Google ei ole kovinkaan luotettava.

Harri Rautiainen

Tuure ja Reijo:
Tunnen kyllä Google Analyticsin. Mutta miten saatte sen tännä Puheenvuoroon omaan blogiin?

Henry Bjorklid

Vai nassukuva?
Minulla on profilissa tietenkin profiilikuva. Ja se on hyvä kuva:
- Ei pilviä Henryn taivaalla
- Oksalla köllin, joten hereillä pitää olla koko ajan, ettei putoa.
- Sen verran tuulee kuitenkin, että hatusta pitää pitää kiinni.
- Puun eri muodoilla olen leivässä pysynyt.

Tällainen on hyvin kuvaava profiilikuva.

Henry

Käyttäjän helanes kuva
Esa Helander

Olen jo jonkin aikaa harkinnut poistumista näistä kuvioista, vaikka olenkin kommentoinut ja bloggaillut lehden ilmestymisen alusta saakka.

Alkuun olin myös kiitettävästi listoilla ja välillä myös nostettiin.

Sittemmin sivuston "valtasivat" tietyt piirit. Ja samalla tuli hyvin paljon jonnin joutavaa "keskustelua" ja mikä pahinta, ilkeilyä ja kiistelyä (ei tosin minun blogissani). Asiallinen kiistely, polemiikki, on OK, mutta sellaista tapaa ani harvoin.

Vaikuttaakin vahvasti siltä, että US:n blogisivustosta on tullut suomi24-tyyppinen oleskelutanner. Kirjoittajia on tavallaan liian paljon ja jotkut ovat tavallaan liian ahkeria, niin kirjoittajina kuin kommentoijina, myös itsensä kommentoijat. Tänne hukkuu.

Sen ymmärtää, että kansanedustajat ja muut julkkikset ovat listojen keuloilla täysin riippumatta siitä onko heillä mitään sanottavaa ja osaavatko he kirjoittaa (esimerkkejä en tohdi mainita).

(Myönnän myös "konstailleeni" eli nostanut muutaman kerran ajastamalla juttuni uudelleen ylös. Ja huomannut tässä yhteydessä, että eri vuorokauden aikoina on eri lukijoita, nostettuun on voinut tulla uusi "ryntäys".)

Ymmärrän hyvin, että suosituimmuuslistan automatiikka on ongelmallinen. Mutta sanottakoon myös, että toimittajien nostot vaikuttavat välistä jokseenkin oudoilta.

Tämä nyt oli tällainen purkaus.

J. Gagarin

Mitä merkitystä sinullle on sillä kuinka korkealla olet suosituimmuusskaalalla?

Käyttäjän helanes kuva
Esa Helander

Olenkos sanonut, että sillä olisi merkitystä?

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Esa, olet yksi parhaista. Asiakirjoitukset eivät vaan kertakaikkiaan tunnu kelpaavan. Puhdas fakta.

Älä kuitenkaan poistu, kun en minäkään.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Samaa mieltä Esan kirjoituksista ja samoin myös asiakirjoitusten noteeraamisesta hömpän seasta.

M-T Heikka

Vähän kyllä narraat, että "hyvät jutut" nousevat. Ihmisiä kiinnostaa eniten höpöjutut ja ne, jotka ärsyttävät mieliä. Vasta kolmantena tulevat ne "hyvät jutut".

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Olet oikeassa, Merja. Viittaan omaan tämänpäiväiseen kieliposkessa-kirjoitukseeni. Oikein karuselliin laittoivat :)

M-T Heikka

Tuure, sinun juttusi oli tosi hyvä, ja sinä kirjoitat hyvin ja humoristtisesti. Täällä on totisia torvensoittajia aivan nokko.

Olisiko US:ssa joku lomittaja nostamassa juttuja, koska miekin jouduin sinne joku aika sitten. Ja se oli vain ilmoitusluontoinen asia. Näyttää ainakin olevan nyt vähän erilainen linja kuin aiemmin. Anahan nousi aiemmin aina, ja muutama muukin. Olisiko sitten syynä se, että haettiin niitä ärsyttävyyspisteitä.

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

Tietty hyvät jutut nousee mutta se mikä on kenestäkin hyvää on erijuttu. Joku lukee Tiede lehteä, joku seiskaa. Kumpikin lukija lukee vain hyviä juttuja.

M-T Heikka

Auvo, totta haastat. Ja hyvä juttu lehdelle taas on se, mitä arvellaan luettavan. Ja jokaisella on oma makunsa vielä siihen päälle.

siviili tarkkailija

Netissä on helppo päästä "sisään" mutta yrittäkääpäs päästä "pois"..

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Minusta Joonaksen puheenvuoro oli sen verran hyvä, että panin sen ykköseksi (eikä mennyt kuin pari minuuttia). Joonas, alan miehenä, voi tarkistaa asian "pellin alta"...

Google Chrome näyttää sopivan erityisen hyvin tällaiseen promotoimintaan: yläpalkilla ensiksi 5-10 välilehteä ja sen jälkeen letkeä päivitysklikkaus.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kaikkea ne saksalaiset keksii.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Saatipa suomalaisalankomaalaiset. Paljastin ilmiselvästi erään porsaanreiän, jotka jotkut käyttivät näköjään jo pitkään...

Ari, jospa nostan joskus sinun runosi ykköseksi?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Eräs täällä ahkerasti kommentoiva mies on neuvonnut minulle tuon konstin jo vuosi sitten. Hän nosti esimerkiksi keväällä Maria Rajakarin blogin ykköseksi ja se olikin siellä kolme päivää.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Oliko sakemanni, rehellinen Lapin mies vai muuten vaan itäsuomalainen?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Sanotaan että syntyisin Turun lähistöltä.

Mikko Mäkinen

Todentotta. Kyllä toimii. Nostin yhden vanhan juttuni seitsemänneksi muutamassa minuutissa ja käyttäen noin 15 Chromen ikkunaa. Yhdellä klikkauksella kaikki lataukseen kerralla.

Tämä asia todella taitaa tarvita korjausta Puheenvuoron palvelimella!

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Mikko, olet jo kakkossijalla (tarkkailuasemissa, Juha Vainion tavoin). Annoin hieman sivustatukea, todistakseeni että teoria pitää paikkansa myös käytännössä...

(P.S.: hyvä kirjoitus, muuten)

Mikko Mäkinen

Kiitos, mutta nyt minulle riittää ;-) Mitenhän tuolta pääsisi alas nopeasti?

Taisinpa ymmärtää paremmin tuon Petri Salon kirjoituksen nousun kärkeen tämän demonstraation valossa. Toivottavasti korjaus tulee pian, jotta Suosituimmat-listan uskottavuus säilyy.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Olen samaa mieltä.

(Älä huolestu: maapallon vetovoima vetää taas alas)

Mikko Mäkinen

Google Analyticsissä tuo sivuni näyttää 349 sivun katselua, mutta yksilöityjä näyttökertoja on vain 20. Siis minun ja Ilmari Schepelin lisäksi vain 18 muusta ip-osoitteesta tullutta lukijaa. Tällä keinolla ainakin selviää, jos joku nostaa sivua Ilmarin kuvaamalla menetelmällä.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Google näyttää minun tämän päivän kirjoitukseni sinkkupresidentistä keränneen tähän mennessä 14 yksilöityä kävijää, 18 kaikkiaan. Silti se on suosituimpien kärkipäässä :)

Mikko Mäkinen

Olen havainnut, että joskus Google Analytics ei rekisteröi jonkin sivun käyntejä ollenkaan. Olen pari kertaa ollut suositut-listalla kärjessä ja kommenttejakin on kymmeniä, vaikka GA ei näytä ko. sivulla olleen siis ainuttakaan kävijää. Näin se siis joskus lakkoilee.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Huomaan, että jo nyt tämä tekemäni havainto yritetään jotenkin käyttää minua vastaan.....En ole tästä hyötynyt; Joonas voi asian todentaa (pellin alta).

Vanha sanonta: "Totuuden puhujalle ei ole yösijaa..."

Vielä kerran, tein tämän havainnon pitkään jatkuneen ihmettelyn seurauksena. Hyvä, että se on tästä eteenpäin yleisessä tiedossa. Viimeistään nyt jokainen tietää, että asiassa on vahvaakin vahvempaa perää (eikä edes ollut kovin monimutkaista, eihän?).

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio
Sakari Behm

Puuttuuko joukosta Barbisyndrooma, joka usein on sellainen, kun Barbi kirjoittaa viilaamistaan kynsistä tai käyttämästään jakkupuvun joustotrikoista jotain, niin heti kohta sinne ryntää tuhat äijää komppaamaan joustosauman kireyttä.

Mutta jos äijä taas kirjoittaa viilaamistaan kannentiivisteistä, niin yksin saa äijä yleensä kirjoitella, koska harvoin kukaan Barbi ryntää äijän palstalle kehräämään. Niin ne äijät ovat eriarvoisessa asemassa tälläkin palstalla, jos nyt vertaan heitä muutamaan täälläkin lymyävään Barbiin.

Käyttäjän perttupulkkinen kuva
Perttu Pulkkinen

Vaikka Joonas Kiiminki onkin jäävi, ehkä ymmärrettävästi, vastaamaan "poimintoja"-palkin asioista, niin se on todellakin asia, joka monia kiinnostaa.

Sinänsä kokoomuslaisia bloggaajia ei voida syyttää siitä, että he ovat kokoomuslaisia tai jos he lisäksi ovat "hyvännäköisiä naisia" ja jos nämä seikat vaikuttavat poimintafrekvenssiin. Vaan vika on tällöin Uuden Suomen.

Puoluekirjaa tai sukupuolta ei kuitenkaan kannattane vain tämän asian takia vaihtaa, vaikka se teknisesti mahdollista olisikin.

Toivoisi kuitenkin, että Uusi Suomi menisi itseensä ja kohtelisi bloggaajia tasapuolisemmin poiminnoissa.

Viliho Seppäin

Oli sitä suosituimmuuslistalla missä kohdin tahansa, niin kohta se on kadonnut kuin pieru saharaan.

Sellaista se on Niilolandiassa tämä "asioiden pitkäjänteinen puiminen" näinä päivinä.

Suurimmilta osin pelkkää viihdettä ja mielipidettään muuttamattomien molottajien huutoluuri.

Samoista asioista joista "kärryillä" olevat -joita on jokin promille ylipäätään- ovat kertoneet jo viisi vuotta sitten, jauhetaan ristiin rastiin kuin vatkattaisiin kirnua tyhjänä.

Samoja vanhoja kaavoja yritetään perustella niin perkeleesti, vaikka 99% niistä on osoittanut perusteellisen susisuunnittelunsa jo ajat sitten.

-------------------

Eli siinähän niilotatte maneerikot.

Homma ei tasan tarkkaan tule muuttumaan Plutokakistokratiassa niin mihinkään vanhoilla kaavoilla.

Mk-ultra jatkotarinat suomi-osavaltio 2011. Ja saman paskan määrä on taattu.

-------------------

Ps. jos ei ole mielikuvitusta niin ei pidä vaientaa niitä joilla sitä on.

Käyttäjän teemukammonen kuva
Teemu Kammonen

Kiusaus kieltäytyä keskustelusta on suuri, mutta vastaan täältä toimituksesta omalta osaltani tuohon karusellikysymykseen lyhyesti.

Omat kriteerini karusellinostoksi painoarvoltaan satunnaisessa järjestyksessä ovat seuraavat:

Nämä tarvitaan:
- Kirjoittajan nimi kirjoitettu isoilla alkukirjaimilla.
- Profiilikuvana tunnistettava kuva kirjoittajasta, mielellään kokonainen rinta- tai kasvokuva.
- Tyyliltään asiallisesti kirjoitettu teksti.
- Omaperäinen ja itsenäinen ajatus aiheesta.
- Kaikki faktoina esitetyt väitteet pitävät paikkansa.

Näitä toivotaan:
- Kommenttikeskustelu, johon kirjoittaja osallistuu.
- Kieliopiltaan ja muotoiluiltaan luettava (lihavoinnit ja kursivoinnit minimiin, yksi väri tekstillä, koko tekstin sama ja saman kokoinen fontti).
- Kielellisesti hyvää ja kiinnostavaa tekstiä.
- Ajankohtainen aihe.

Extraplussan saa jos kirjoittaa ja linkkaa Uuden Suomen uutispuolelle.

Lopuksi muutama asiaa, jotka eivät minun valinnoissani paina: sukupuoli, puoluetausta, mielipiteen laatu ja kirjoittajan ulkonäkö.

Pentti Järvi

Eipä niin, Pekka, koska

- Tyyliltään asiallisesti kirjoitettu teksti.
-
-

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Tuo extraplussavaatimus on mieletön. :D Tietyistä asioista kotimainen media on ihmeen jähmeessä horrostilassa.

Tsekkaa nyt itsekin, millaiseen matskuun pitäisi mm. linkkailla:

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/115642-naiset-riit...

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/115644-raaka-pahoi...

Käyttäjän Kansine kuva
Kaisa Kansine

"Se on vain suosituimmuuslista."

No niinpä! En voi käsittää miksi ketään kiinnostaisi tippaakaan päästä sinne :D

Tuomas Hako

Ei ole mitään "tuhma" eikä lehden poliittisen agendan vastaista (päävastustuskohteita edustavaa). Siinä salainen osuus ohjesäännöstä.

Reijo Tossavainen

Kysymuys toimitukselle: Milloin päästään siihen, että kirjoittaja voi sulkea määräajaksi tai kokonaan yksittäisen kirjoittajan, joka rikkoo sääntöjä tai häiriköi muutoin jatkuvasti.

Käyttäjän joonaskiminki kuva
Joonas Kiminki

Hei Reijo ja anteeksi viivästyneestä vastauksesta tänne.

Taisin sinulle sähköpostitse mainitakin, että selvitämme hyvää ja yksinkertaista teknistä tapaa ratkaista asia. Pyyntö ei ole kohtuuton, joten uskoisin, että ominaisuus on vielä tulossa.

Käyttäjän joonaskiminki kuva
Joonas Kiminki

Hei Reijo,

Toivomasi ominaisuus on vihdoin verkossa.

Toimituksen poiminnat