Puheenvuoron kehitysblogi

Tervetuloa Puheenvuoroon!

Tervetuloa Puheenvuoroon! Uuden Suomen uudistettu blogi- ja yhteisöpalvelu on nyt avattu. Tässä blogikirjoituksessa kerron uudistuksen tärkeimmät tietämisen arvoiset asiat ja pyrin vastaamaan kommentteihin. No niin, tästä lähtee – itse itseäni haastatellen:

 

Miksi uudistus on tehty?

Puheenvuoroa edeltänyt blogipalvelu oli ostettu palveluna Red Tail Media -nimiseltä palveluntarjoajalta eikä se näin ollen ollut täysin Uuden Suomen omassa hallinnassa. Blogipalvelun merkitys US:lle kasvoi koko kaksivuotisen historiansa ajan, mikä johti siihen, että se oli saatava kokonaan omaan kontrolliin. Puheenvuoro on nyt rakennettu vain tätä yhteisöä ajatellen sen jokaista ominaisuutta, nappulaa ja vipstaakia myöten. Lyhyesti: uudistus on tehty, jotta voimme tehdä palvelusta entistä paremman.

 

Ovatko vanhat kirjoitukset tallessa?

Kyllä, jokainen kirjoitus on tallessa.

 

Miten kirjaudutaan sisään?

Puheenvuoroon kirjaudutaan samalla käyttäjätunnuksella ja salasanalla kuin blogipalveluun. Jos salasana on unohtunut, voit hankkia sähköpostiisi uuden ilmoittamalla joko käyttäjätunnuksesi tai sähköpostiosoitteesi unohdin salasanani -sivulle. Kunhan muistat tunnuksesi ja salasanasi edes kerran, voit liittää tunnuksesi Facebook-kirjautumiseesi, minkä jälkeen pääset kirjautumaan palveluun pelkästään Facebook-kirjautumisnapin kautta.

 

Toimivatko vanhat linkit?

Vanhojen artikkelilinkkien pitäisi (ainakin toivon mukaan) ohjautua uusiin osoitteisiin automaattisesti.

 

Miksi palvelu oli kiinni siirryttäessä uuteen järjestelmään?

Avattavaan Puheenvuoro-palveluun siirrettiin kaikki blogipalvelun sisältö ja kaikki Uuden Suomen näkökulmat kommentteineen. Yhteensä tavaraa on noin 40 000 artikkelin ja 500 000 kommentin verran. Tällaisen massan siirtäminen ja siirron varmistaminen ei onnistu silmän räpäyksessä. Noin kymmenen kerran etukäteisharjoittelun jälkeen migraatio onnistui päivässä, mistä olemme toteutustiimin sisällä hyvin ylpeitä.

 

Mitä uutta Puheenvuorossa on sitä edeltäneeseen blogipalveluun nähden?

Ensinnäkin tärkein uudistus on mainittu tämän artikkelin toisessa kappaleessa – palvelu on Uuden Suomen omissa hyppysissä. Tämä tarkoittaa sitä, että mitä ikinä ominaisuuksia palveluun halutaankin, toteutus on omasta kyvykkyydestämme (ja tietyistä taloudellisista reunaehdoista) kiinni. Konkreettisiakin uudistuksia on. Mainitsen niistä ne, jotka tässä yömyöhään muistan:

 • Kuvien sijoittelu – blogiin voi lisätä haluamansa määrän kuvia ilman levytilarajoitusta. Kuvat asemoidaan artikkelin oikeaan reunaan samaan tyyliin kuin US-uutisissakin ja ne suurentuvat klikkaamalla.
 • Kirjautuminen Facebook-tunnuksella salasanan sijaan
 • Blogin suosituimmat -lista
 • Reaaliaikainen suosituimmat puheenvuorot -lista ja sivu, jolla listasta pidempi versio
 • Merkittävästi yksinkertaistettu blogin ylläpito
 • Blogin moderointilinjan ilmoittaminen kirjoitusten yhteydessä
 • Puheenvuorojen ja blogien saattaminen samalle viivalle ja samaan järjestelmään
 • Yhteisten aihepiirien (Puheenaiheet) ja omien aiheiden erottelu. Käytännössä voidaan siis listata esimerkiksi palvelun kaikki kulttuuriaiheiset kirjoitukset tai bloggaajan omilla vapaavalintaisilla aiheilla merkityt tekstit.

 

Tee tämä tänään

Kirjaudu sisään, klikkaa sivun yläosasta "Olet kirjautunut nimellä" -osan vierestä asetukset ja käy kaikki kohdat läpi. Varmista, että nimesi näkyy oikein, kuvasi on edustava, moderointilinjasi on haluamassasi muodossa ja kunta-/puoluemerkinnät oikeassa asennossa. Säädä samalla blogisi kommentointiasetukset haluamaasi muotoon. Valittavana on kommentointi joko esimoderoinnilla tai ilman hyväksyntää. Lisäksi voit valita, sallitko kommentoinnin vain kirjautuneille vai kaikille lukijoillesi.

Suuret kiitokset kaikille asianomaisille: Juho, Teemu, Jaakko, Sami, Vesa, Elisa, Petteri, Markku, Jenni, Niklas, Pirkko. Kamalan työläs projekti, mutta tulipas tehtyä.

Kunpa kaikki vaan toimisi. Silmänisku

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (173 kommenttia)

Käyttäjän joonaskiminki kuva
Joonas Kiminki

Unohtunut yöllisestä blogikirjoituksesta:

 • Kirjautuneet käyttäjät voivat antaa mieluisille kommenteille peukkuja
 • Sivustolla on erittäin edistynyt hakukone, jolla voi suodattaa kirjoituksia artikkelin kirjoittajan ja esimerkiksi ajankohdan mukaan. Hakukoneeseen tulee lähiaikoina vielä uusia temppuja, ihan kaikkea ei ehditty julkaisuun tuoda.
 • Etusivulta löytyy uusimpien kirjoitusten lisäksi suodatin, jolla voi katsoa esimerkiksi uusimmat espoolaisten demarien kirjoitukset. Lisäksi etusivunäkymän alaosasta pääsee arkistoon, jossa on listattuna kaikki julkaistut blogit.
Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Moi Joonas
Olette varmaan tehneet kovaa työtä, mutta muutama kysymys:
- miksi bloggaajan oma kuva on noin pieni. Kirjoittaja jää etäiseksi. Vanhempi versio oli mielestäni tässä suhteessa parempi
- olisko mahdollista saada sellainen muutos, että omille sivuille yläpalkkiin saisi tekstin lisäksi kuvia.
- myös taustavärien suurempaa kirjoa odottaisin sekä testien värien vaihtomahdollisuusia

Lastman (nimimerkki)

Kaikki menee varmaan ihan hyvin.

Lastman (nimimerkki)

Nyt on Lastmankin kirjautunut.

Visitor (nimimerkki)

"Nyt on Lastmankin kirjautunut."

Näyttäisi että ei ihan vielä? Tuollainen teksti nimen perässä (Lastman (ei kirjautunut)

Visitor (nimimerkki)

Kappas, tuolla sivun ylälaidassa sanat Uusi Suomi ja Puheenvuoro näkyvät vain puoliksi tällä selaimella (Mozilla Firefox). Pelkät alaosat näkyy, avoinna olevian sivujen palkki peittää yläosat...?

Visitor (nimimerkki)

Eli tuli kokeiltua Mikkisoftan Explorerilla, sillä tuo ylälaita näkyy, vaan ei näy yhdellä Suomen suosituimmista selaimista, eli Firefoxilla...

Käyttäjän joonaskiminki kuva
Joonas Kiminki

Tuotapa selvitellään parhaillaan. Saimme vastaavan aikaiseksi linux+chromium-yhdistelmällä, mutta emme Firefoxilla. Kiitos ilmoituksesta.

Käyttäjän suometar kuva
Suometar Sanomalehti

Sinulla on Adblock päällä.

Visitor (nimimerkki)

Jep, näin oli, ei vaan osannut ollenkaan yhdistää, kun vei sen verran reilusti tuosta muustakin sivusta, ei vain mainoksesta, tuolta alempaa Joonaksen vinkistä vasta oivalsin, pistin AD-blockin sulki, jo toimii.

Rosenrot (nimimerkki)

Kirjautuminen ei toimi enää. Ei tunnista vanhaa nikkiä eikä salasanaa.

Lastman (nimimerkki)

sama täällä, mulla lukee selvästi Lastman, ei vieras, kyllä nyt jotakin häikkää on.

Käyttäjän joonaskiminki kuva
Joonas Kiminki

Tunnus on väistyneen blogipalvelun tunnus, ei US-kommentointitunnus. Emme voi ainakaan toistaiseksi yhdistää palveluiden tunnuksia, koska US:lla ei ole lupaa paljastaa Lastmanien ja muiden vastaavien uutispalveluun ilmoittamia oikeita nimiä.

Kommenttiisi antama nimi jää selaimeen muistiin, siitä tuo Lastman on nyt säilynyt.

Visitor (nimimerkki)

Joonaksellakaan ei ole tuossa seuraavassa kommentissa vastauspainiketta näkyvissä???

Visitor (nimimerkki)

Eli et ainakaan toistaiseksi voi kommentoida muuta kuin tähän Joonaksen blogiin? Näyttäisi, että kaikki muut toistaiseksi vaativat oletusasetuksena kirjaantumisen...

Visitor (nimimerkki)

Toistaiseksi vain Siikala ja Kärnä ovat avanneet kommentoinnin muillekin kuin rekisteröityneille...

Pentti Järvi

Kokkeilu.

Blogi-kirjoitusten kommentointien numerointi puuttuu järjestään.

siviilitarkkailija (nimimerkki)

Saapa nähdä tuleeko tästä mitään. Ihmetyttää tuo usarin facial spook sekoilu ja into. Huuskon ja toimituksen tyhmään päähän ei näköjään mahdu että kaikki ihmiset eivät innostu facial spooking puffaamisesta tai internetkeskustelun yhdistelystä facial spookkiin.

Käyttäjän joonaskiminki kuva
Joonas Kiminki

Mitäs sekoilua Puheenvuorossa on Facebookin suhteen? Ei FB-toimintoja ole pakko käyttää mihinkään ja niitä ei tarvitse kuin FB-aiheisiin toimintoihin. Mistään et siis jää paitsi Facebookin ulkopuolisena käyttäjänä. :)

siviilitarkkailija (nimimerkki)

Ilmeisesti korporaatikommunistisesta kokoomuksesta tulleen kataisviestittelyn seurauksena usarin toimiva blogi-osasto on korjattu lopullisesti rikki. Hienoa...

Tarkoittaako tämä usarin muutos nyt sitä että keskustelu uudensuomen sisällä on virallisesti loppunut. Vähän vaikuttaa siltä kun ei nuo rekisteröinnit eikä nimimerkkijutut enää toimi.

JA miksi kenenkään, paitsi pellepoliitikon, kannattaisi kirjautua palveluun nimellään? Nähdäkseen kuinka oma työ, ystävyyssuhteet tms tuhoutuvat netissä tapahtuvan mielipidekirjoittelun väistämättömänä seurauksena?

Sitäpaitsi oletteko jostain aivopierusta keksineet että usarissa kirjoitetun jutun kirjoittaja haluaa antaa teille oikeuden lähettää materiaalin edelleen Facebookiin!! Jostain oudosta syystä olette ääliömäisesti jättäneet facebook-julkaisukytkimen oletusarvoisesti päälle?

Vieras (nimimerkki)
Vieras (nimimerkki)
Rosenrot (nimimerkki)

Edes suuret ulkomaiset lehdet eivät ole kieltäneet nikin käyttöä. Jos Usari nyt tekee sen, niin se on kyllä valitettavasti Usarin loppu. Tässä mediaajassa nikkien kieltäminen on fanatismia, ja siihen myös suhtaudutaan sellaisena. Menetätte suuren osan lukijoistanne, keskustelu kuihtuu. En manaa, totean vain surulla. Usari oli hyvässä vauhdissa. Tästä eteenpäin täällä on poliittisesti korrektia lätinää omilla nimillä, joka ei enää kiinnosta kuin murto-osaa. Ei sanota mitään, mistä voisi tulla sanomista työpaikan kahvipöydässä, kotona, eikä muualla. Keskustelun loppu.

Inex (nimimerkki)

Kauan tuossa nyt menee ennenkuin ylläpitäjä hyväksyy, rasittavan hidasta touhua, se on katsos mulle kaikki heti nyt tai ei mitään :)

Inex (nimimerkki)

Ja miksi tuo kommentti ei tullut, joopa joo.

oipoijoaaooa (nimimerkki)
Inex (nimimerkki)

Ei tää toimi, tuskin jaksan tämän kanssa tapella tämän enempää. Ja miksi tuo julkaise facebookissa pitää koko ajan ottaa pois tosta kun se on oletusarvona, tosi ärsyttävää.

Visitor (nimimerkki)

"Ja miksi tuo julkaise facebookissa pitää koko ajan ottaa pois tosta kun se on oletusarvona"

Eikös sen saa pois selaimesta valitsemalla.

Inex (nimimerkki)

Erikseen pitää ottaa pois joka kerta, en tiedä johtuuko suojauksista kun on sen verran niitä päällä.

Visitor (nimimerkki)

Tuossa seuraavassa kommentissasi ei ollut vastauspainiketta (Joonas huom!)...

"Inex (ei kirjautunut)
Erikseen pitää ottaa pois joka kerta, en tiedä johtuuko suojauksista kun on sen verran niitä päällä."

...joten laitan tähän omaani jatkoksi. Firefoksissa riitti, kun laittoi ponnahdusikkunoiden estosta kiellon ja kilkkasi, että älä näytä ilmoitusta enään.

Explorerista en tiedä, kun sitä ei ole tullut juurikaan käytettyä yli kymmeneen vuoteen :-)

K Veikko

Sama toivomus.

Sivusto voisi muistaa viimeksi klikatun asetuksen, ainakin Facebookin kohdalla.

Lastman (nimimerkki)

Arvois Us Kertokaa nyt hyvin selvästi, mitä pitää tehdä ja miten kirjautua tähän uuteen puheenvuoroon, kun lähes kaikki ovat ei kirjautuneita.

Käyttäjän joonaskiminki kuva
Joonas Kiminki

Jos/kun et ole ollut bloggaaja aiemmassa blogipalvelussa, käy rekisteröitymässä osoitteessa http://puheenvuoro.uusisuomi.fi/user/register, täytä tietosi ja talleta. Toimitus tarkastaa ja hyväksyy käyttäjätunnukset.

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

En ole tyytyväinen, ulkoasu ja toiminnot epämiellyttävämmät kuin aiemmin. Toivottavasti tottuu, sopeutuu ja toivottavasti kaikki käyvät hoitamassa päivityksen, mikäli oikein käsitin, päivittämättä jääneet jäävät unholaan !????!

Ai, uutispuolen nimimerkkiominaisuus 'muokkaa' tullut tännekin kommentointikirjoitukseen vai oliko se ennenkin. Toisaalta hyvä, toisaalta 'historian' voi kirjoittaa uudelleen !????!

Vieras (nimimerkki)

Etusivun puheenvuorolinkistä pääsee vain taähän Joonaksen tekstiin. Oikean laidan naamakuvataulusta sensijaan pääsee varsinaisiin puhevuorosivuille.

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

Peukku aluesuodatus mahdollisuuteen...

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Nuo haut ovat vähän outoja...

Inex (nimimerkki)

Juu, haut on ihan sekaisin.

Henry Bjorklid

Mitä te oikein haette?
Näppis on siinä nenän alla. Kirjoitelkaa sydämenne kyllyydestaä... ;-)

Henry

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

Tulihan se laki ja järjestys tännekin, ton FB-oletus pitäisi olla ei...

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Kiitos tauosta, US.
Taidan vähän aikaa katsella ja käväistä timanttikaupungissa vahtimassa ettei ole veritimantteja.
Viikonloppuna sitten Kärnän kanssa - ja Laurin - taistoon tieteen validiteetista ja narkolepsian autoimmuuniluonteesta.

uurija (nimimerkki)

Minullakin on vielä tarkistuksessa, hyväksyykö toimitus nikkini.
On taivahan tosi, ettei valtakunnassa voi blogeilla käyttää omaa nimeä kuin se,

- joka työllistää itse itsensä alalla, jolla ei ole työttömyyden uhkaa. Ei nyt eikä ikinä tulevaisuudessa - ja siitä täytyy olla mielellään täysin pitävät takeet.

- joka on eläköitynyt, syntymärikas, oikeasta poliittisesta puolueesta ja sen vuoksi taloudellisesti täysin riippumaton henkilö.

- jonka aikuiset lapset ja muut sukulaisetkin ovat kokonaan taloudellisesti riippumattomia ja työskentelevät ammateissa, joissa ei ole potkujen tai työttömyyden uhkaa. Ei nyt, eikä ikinä...

siviilitarkkailija (nimimerkki)

Usari: "Rekisteröidy ilmaiseksi, omalla nimelläsi ja valloita koko Suomi mielipiteilläsi!"

Tai hanki itsellesi potkut, syyte tai taloudellisia vaikeuksia. Huusko nauraa olematon parta täristen kun elämäsi erehdys tuhoaa vaivalla rakennetut kulissit.

Oikeasti blogit toimivat turvallisesti myös sellaisilla joilla

A: Ei ole mitään sanottavaa ja B: Ei ole omia eikä lainattuja mielipiteitä

Siitä vaan rohkeasti itsensä tunnistaneet valloittamaan "koko Suomea"...

Henry Bjorklid

Tuo "Älä levitä huhuja ja valheita"-sääntö poistaa melkein kaikki hallituspuolueiden edustajat! Onkohan tämä nyt ihan loppuun ajateltu homma?

Oikeesti:
- (strong) ja (em)-jutut voisi olla nappuloina
- Omien kommenttien oikaisu-/korjaisumahdollisuus on hyvä juttu, mutta onko siihen aikamäärettä? ½ tuntia olisi ihan tarpeeksi. Jos pitempi aika, tulee vaikeuksia, kun jengi alkaa sorvaammaan omia vastauksiaan "sopivimmiksi" jälkeenpäin. Siis sen jälkeen kun joku on kritisoinut nnitä jne.
- Onks' mun kirjoittamat tekstit mun omaisuutta vai Usarin?
- Tuo FB-homma on kyllä saatava sellaiseksi, ettei siinä ole oletusarvona ruksia.

Palaan asioihin ja kysymyksiin, kunhan olen hieman testaillut.

Lopuksi:
Jos joku juttu ei toimi, niin ei se mitään - ei toimi kaverilakaan! ;-)
Eli hatutus ja Schadenfreude ovat ne voimat jotka Suomessa toimivat kaiken moottorina.

Hyviä jatkoja, menen nukkumaan.

Henry

Gagarinov (nimimerkki)

Jotain häikkää nimmarin käytössä.
Nimimerkki "Gagarin":sta ilmoitetaan, että "varattu rekisteröityneelle käyttäjälle", (siksi jouduin tässä testissä sitä modifioimaan.) Tarkoittanee, että pitäisi kirjautua sisään, mutta kun kirjaudun, niin pyytää muutoksia rekisteröitymistietoihin, siis etu- ja sukunimiä. Niiden täyttämisen jälkeen ei nimimerkin käyttäminen enää toimi lainkaan.
Pitänee harjoitella paremmalla ajalla, ellei tähän nyt satu tulemaan vastausta suoraan.

Käyttäjän joonaskiminki kuva
Joonas Kiminki

Kuulostaapas jännältä. Pureuduun selostukseesi vähän tuonnempana ja vastaan sitten.

Jännä ei ole aina hyvä asia.

Käyttäjän pasi kuva
Pasi Matilainen

Vanhojen artikkeleiden pysyväislinkit näyttävät toimivat moitteetta, oikeaoppisen 301-tunnistetiedon kera, kiitos siitä.

Sen sijaan syötteiden uudelleenohjaus ei toimi, WordPresshän tuotti syötteen /feed/-polussa (esim. http://pasi.blogit.uusisuomi.fi/feed/), kun taas Drupal näyttää tuottavan sen polkuun /rss.xml (esim. http://pasi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/rss.xml). Syötettä käyttäviä lukijoita ajatellen olisi kohtuullista, että myös nämä 301-uudelleenohjattaisiin.

Kommenttisyötteet (WP: /comments/feed/, Drupal: /crss) olette vissiin disabloineet kokonaan? Harmi, käteviä olivat varsinkin artikkeleiden kohdalla, mutta menetteleehän tuo sähköposti-ilmoituskin.

Käyttäjän joonaskiminki kuva
Joonas Kiminki

Lumpsautin tuon blogin RSS:n asentoon feed tuossa jokin aika sitten. Toimiiko?

Osoitteessa ei ole kauttaviivaa perässä, mutta Drupal ei moisista piittaa.

Käyttäjän pasi kuva
Pasi Matilainen

Toimii, tosin ainakaan Google Reader ei osannut tulkita tekstin muotoiluja. Tämä voi tosin johtua siitä, että GReader saattaa yrittää tulkita feedin samassa formaatissa kuin mitä se oli aiemmin, olettaen että se oli jokin muu kuin RSS 2.0, jota sieltä nyt tulee ulos. Joka tapauksessa tämä on varmaankin enemmän lukijaohjelmiston kuin teidän ongelmanne. Kiitoksia.

Käyttäjän hiilinen kuva
Teemu Hiilinen

Muistaakseni edellisellä alustalla etusivulla näytettiin enemmän kuin 15 uusinta bloggausta. Tuo 15 on aika pieni määrä ja monet kirjoitukset tulevatkin poistumaan etusivulta (pois silmistä, pois mielestä) erittäin nopeasti. Kannattaisiko harkita tuon määrän kasvattamista?

Käyttäjän joonaskiminki kuva
Joonas Kiminki

Voidaan harkita kaikenlaista. Erona siihen vanhaan on nyt ainakin se, että etusivulta pääsee seuraavalle sivulle, ja reilu tuhat sivua siitäkin, joten kirjoitukset ainakin löytyvät, vaikka poissa silmistä ovatkin.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

En huomannut haulla, onko joku jo kysynyt, että eikö kommenteissa ole enää järjestysnumeroja? Ainakaan Windowsin Firefox-selaimella ne eivät näy.

Visitor (nimimerkki)

Näyttäisi myös, että suoraan kommentteihin ei voi linkittää enään entiseen tapaan...

Käyttäjän joonaskiminki kuva
Joonas Kiminki
Visitor (nimimerkki)

Joko pian? Monta kirjanmerkkiäkin jo heittelee blogien alkuun, ei kommentteihin. Monet linkitykset muilla foorumeilla Usariin...

Käyttäjän joonaskiminki kuva
Joonas Kiminki

Järjestysnumeroita ei siitä syystä ole, että keskustelu tapahtuu kolmitasoisesti puurakenteessa (suomeksi: kommenttiin ja kommentin kommenttiin voi vastata). Pötkössä toisena näkyvä kommentti voi siis olla järjestyksessä viideskymmenes, mikä taas hämmentäisi aika roimasti. Olemme harkinneet kommentti-id:n näyttämistä, mutta ne huitelevat 500000 paremmalla puolen, joten niidenkin käyttäminen olisi vähän epäkäytännöllistä.

Pentti Järvi

Joonas, tuo aiheuttaa sen, että "uusia kommentteja" halutessa lukea, on kahlattava kaikki kommentit läpi...vaikka niitä olisi 1200 kpl.

Alamainen .

No, tuo on kyllä erinomainen uudistus...

Panu Horsmalahti

Kirjaudu-linkki tai Rekisteröidy-linkki ei toimi minulla, se ohjaa samalle sivulle uudelleen. Onnistuin kirjautumaan sisään kun manuaalisesti löysin toimivan linkin lukemalla lähdekoodia, eli tästä.

Käyttäjän joonaskiminki kuva
Joonas Kiminki

Kummallista. Mistä onnistuit löytämään tuollaisen linkin? Kirjaudu-linkkihän johtaa nimenomaan tuolle /user -sivulle.

Panu Horsmalahti

Johtaa se kun Operalla koitan, mutta Firefoxilla (3.6.8) linkin painaminen vaan vie uudestaan samalle sivulle.

Pentti Järvi

Panu: kun painoin Tästä, päädyin omaan profiiliini:)...

Käyttäjän joonaskiminki kuva
Joonas Kiminki

Oikein. Kirjautuneen käyttäjän /user-sivu on profiilisivu ja kirjautumattomalla osoite vie kirjautumaan. Rekisteröintisivulla taas saa pääsy kielletty -ilmoituksen, mikäli on jo kirjautunut sisään.

Tuula Saskia

Pääsin tähän saakka kolmannella yrityksellä. Nähtäväksi jää, ilmaantuuko tämä teksti näkyviin.

Nihilisti (nimimerkki)

Hienoa työtä Joonas, mutta jos vaihtaisit sen IEn Firefoxiin huomaisit, että sivut mättää, ota rinnakkain IEn kanssa niin huomaat heti eron, en nyt kerkeä katselemaan sivukoodia niin en voi sanoa missä vika (eikä itseasiassa minulle makseta siitä :D )...

Käyttäjän joonaskiminki kuva
Joonas Kiminki

Eipä varmaan mitään sivustoja (poislukien Microsoft-tuotteilla kehitetyt) rakenneta nykypäivänä muuta kuin pääasiallisesti Firefoxia käyttäen, sille kun on niin ylivertaiset liitännäiset web-sivujen rakenteluun. Sen lisäksi itselläni on vain mac-koneita, joihin ei IE edes istu. Vikailmoituksesi kärsii hiukan siitä, ettet kerro, mikä on vikana.

Sivusto on testattu Firefoxilla, Safarilla, Operalla, Chromella ja Internet Explorerilla (IE6-tukea ei ole). Tähän mennessä havaitut ongelmat ovat lähinnä liittyneet adblock-laajennuksiin, jotka ovat haukanneet palan sivun yläosasta.

Visitor (nimimerkki)

"Tähän mennessä havaitut ongelmat ovat lähinnä liittyneet adblock-laajennuksiin, jotka ovat haukanneet palan sivun yläosasta."

Sehän se oli...vei vaan hieman turhan reilusti tuosta yläosasta.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Onko kävijämäärän seuraaminen enää mahdollista? Ennenhän se tapahtui Google Analyticsillä, mutta entä nyt?

Käyttäjän joonaskiminki kuva
Joonas Kiminki

Google Analyticsin saat blogiisi menemällä blogin ylläpitosivulle.

Vieras (nimimerkki)

Kysymys: IP-numerotko eivät enää näy?

Linkin laitto kommentti ei onnistu. Linkki vei Newsweekiin

Käyttäjän joonaskiminki kuva
Joonas Kiminki

Linkit toimivat ihan kuten ennenkin (aiemmissa kommenteissakin on linkkejä). IP-osoitteita ei näytetä toisille käyttäjille, ne ovat vain ylläpidon saatavilla.

Minerva (nimimerkki)

Jukuko säikähdin eilettäin, että korttosin vahingosa väärän kohteen ja Supo tuli teille ja vei kaikki!

On niin herkkää tämä tietämättömyys kaikesta siitä, missä te spesialistit viuhuatte tätäkin nykyä.

Mutta Joonas kiva tukka, hyvä työ. Kaikki järjestyy.
Haleja laivoilta, veneiltä, paateilta, lotjilta, ruuhilta, varppaajilta, risteilijöiltä ja meiltä hinaajiltakin.

Juhani Putkinen

Terve Joonas!

Minun sotahistorialliset artikkelini ovat näköjään "rikki".

Taulukot ovat ihan sekaisin ja ilman bordereita.

Kuvien ja tekstien asemointi oli aiemmin haasteellista, mutta tapellen se onnistui - nyt ne sitten ovat miten sattuu. Haluaisin, ettei tekstiä tule kuvan sivulle, vaan aina teksti jatkuisi vasta kuvan alta.

http://jussina.puheenvuoro.uusisuomi.fi/39377-jatk...

Juhani

Käyttäjän joonaskiminki kuva
Joonas Kiminki

Hei Juhani,

Korjasin sen taulukkosi. Syy "rikki" menemiseen on siinä, että nykyinen järjestelmä sallii (tarkoituksella) vähemmän HTML-muotoiluja kuin edeltävä blogipalvelu. Tähän on omat hyvät syynsä, mutta niistä toiste. Taulukot ovat tuossa artikkelissa nyt kunnossa, tosin et enää pääse muokkaamaan ko. kirjoitusta.

Et ollut ainut, jolta taulukoita puuttui. Mietimme vielä, voisiko asian korjata jotenkin järkevästi ilman aiheesta helposti tulevia lieveilmiöitä. Palataan asiaan tuonnempana.

Juhani Putkinen

Kiitos korjauksesta Joonas. Se on kuitenkin laiha lohtu, sillä minulla on taulukoita useissa muissakin artikkeleissani ja on tarkoitus olla tulevaisuudessakin.

Taulukot ovat minun mielestäni tärkeitä peruselementtejä. Joten ne täytyy saada toimimaan.

En ymmärrä miten niistä voisi aiheutua ongelmia. "Kaikissa" tekstinkäsittelyohjelmissa on mahdollista tehdä taulukoita ja eri selaimet osaavat niitä näyttää.

Käyttäjän ahtinuottimaki kuva
Ahti Nuottimäki

Hei Joonas,

Onnistuin aikanaan joten kuten saamaan blogiini taulukon. Nyt se ei enää ole lukukelpoinen, katso vaikka: http://ahtinuottimaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/151....

Mitenkäs tämä hoidettaisiin kuntoon?

Käyttäjän joonaskiminki kuva
Joonas Kiminki

Hei,

Järjestelmä sallii vain tietyn HTML:n käytön kirjoittajille. Tämä on ulkoasukysymys samoin kuin kuvien asemointi palstan oikeaan yläkulmaan.

Korjasin artikkelisi tallettamalla sen ilman HTML-suodatusta ja nyt se näyttää oikein hyvältä. Miinuspuolena on se, ettet pysty enää itse muokkaamaan sitä, mutta ei kai tarvitsekaan?

Käyttäjän ahtinuottimaki kuva
Ahti Nuottimäki

Kiitos, Joonas,
Nyt näyttää riittävän hyvältä, eli selvän saa. Onneksi tätä kirjoitusta ei tarvinne muokkailla enää.

Oli siinä muuten aikanaan aika työ saada tuo taulukko sellaiseksi, että kaikki asiat olivat oikeilla kohdillaan (viivoineen päivineen)...

Käyttäjän ahtinuottimaki kuva
Ahti Nuottimäki

Lisää ongelmia, Joonas!

Kun muutin vanhan tekstini muokkaustilaan, siitä hävisivät kaikki kappalejaot ja väliotsikot, eli teksti tuli yhtenä pötkönä. Alkuperäinen teksti oli kirjoitettu MS Wordillä, mistä sen kopioin blogiin. Jälkikäteen suoraan blogiin tehty uusi kappale on kyllä erillään.

Sama muoto säilyi, kun muutin tekstin esikatselumuotoon.

Ilmeisesti siis joudun muokkaamaan tekstini uudelleen, jos jostakin syystä vanhaan tekstiin haluan tehdä joitakin muutoksia, vai?

Katsotaanpa, mitä tapahtuu, kun ilman uudelleen muokkausta kirjaudun ulos... - Onneksi teksti säilyi alkuperäisenä.

lukija (nimimerkki)

Teillä on varmaan ollut kova urakka. Ihan hyvältä näyttää, tietysti uudet sivut vie oman totuttautumisen, niinkuin muissakin uutuuksissa. Ja kehitystyökin on usein jatkuvaa.

Jos toiveita saa esittää, niin toiveeni olisivat nämä:

- Voiko teksti olla vähän isompaa ja tummempaa. Itselläni on hajataittovikaa ja silmäallergia ja joskus pientä tekstiä on vaikea lukea.
- Voisiko bloggajien kuvat olla suurempi.

Luin Niklas Herlinistä jutun tänään Iltalehdessä, että polvivammat piinaavat yhä ja että varoja on kulunut. Toivon, että hänen polvivammat voisivat hellittää. Moni voisi olla halukas kannattamaan myös taloudellisesti tätä lehteä.

Visitor (nimimerkki)

Tekstiä voi suurentaa missä sivustolla tahansa painamalla näppäimistöstä Ctrl ja pyörittämällä samalla rullahiiren rullaa, pyörityssuunnasta riippuen teksti suurenee tai pienenee.

Käyttäjän joonaskiminki kuva
Joonas Kiminki

Hyvä vinkki. Vastaavasti CTRL ja plus-merkki suurentaa ja CTRL-miinus pienentää. CTRL-0 (nolla) palauttaa oletuskoon.

Kari Hurtta (nimimerkki)

Hyvä vinkki. Vastaavasti CTRL ja plus-merkki suurentaa ja CTRL-miinus pienentää. CTRL-0 (nolla) palauttaa oletuskoon.

Samalla kasvavat (jossakin selaimissa) myöskin nämä pikkukuvat. Kun originaali on niin pieni, niin nämä kuvat kestävät huonosti suurennosta.

Ehkä kannattaisi talletaa kuvat 2×2 isompina ja skaalata ne html:ssä / style sheet:illä ja mahdollisesti kompensoida kuvatiedoston kasvua pienentämällä JPEG kuvan laatua (≡ lisätä kuvan pakkausta) ?

Kari Hurtta (nimimerkki)

Hyväksyykö tämä komentit kirjautumattomana?

Äsken ainakin höpötti jotain spam filteristä ....

* Lähettääksesi lomakkeen sinun on täytettävä sivun alaosassa oleva sanahaaste.
* Sanahaaste-kenttä on pakollinen

Tuo teksti on kyllä käytännössä lukukelvotonta. Menee arvailuksi ....

HTML tagit eivät ainaskaan esikatselun perusteella näytä toimivan ....

Hannu Rainesto

Perseeltä näyttää.. olen nimittäin koko päivän yrittänyt saada juttua läpi, mutta ei tee muuta kuin pyörittää ympyrännäköistä kursoria.

Olisi varmaan kannattanut testata ohjelema ensin ja vasta sitten kiitellä! Nyt tuli pelkät Nokiat!

Logiikan taito on paras taito, aloittakaa vaikkapa siitä!

Hannu Rainesto

Hei, minä olen suunnittelija, jos olisin tehnyt susia veneitä olisi käyttäjät hukkuneet...

Eivät hukkuneet!

Hannu Rainesto

Pohjoismainen työvenenormisto on maailmanvaativin venenormisto ja Solas normisto vaaditaan laivojen pelastus ja palastajan veneiltä. Vene ja laiva luokituksia tekee alusluokituslaitokset ja niitä säätelee IMO. Jokainen maailman maa on allekirjoittanut IMO:n sopimukset.

siis jos olisin tehnyt susia veneitä olisi käyttäjät hukkuneet...

Kaikki testattiin päässä, sitten paperilla, sitten käytännössä ja korjattiin ennen asiakkaalle pääsyä.

Lauri Grahn varmaan tietää, että Suomessa tuotteet testataan asiakkailla ja korjataan vasta sitten. Nokia malliesimerkkinä! Tässä on nyt taasen sellainen maku, sellainen Nokian maku!

Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius

Tervehdys kaikille!

Hienosti toteutettu sivusto.

Kiitoksia paljon koko Usarin poppoolle tästä!

Hienoa työtä olette tehneet:):)

Parhain terkuin,

Eeva

Vieras (nimimerkki)

Hei

Hätäsesti tässä muutama harmittava huomio

Tässä uudistuksessa harmittaa se, että teksti on paljon pienenpää kuin ennen. Ei houkuta lukemaan eikä paljon kirjoittelemaankaan.

Ainakaan minun firefoxilla ei näy samanlainen yläpalkki kuin lehden puolella.

Hankalaa myös päästä takaisin Puheenvuoron etusivulle, koska sivun alalaidasta ei ole mahdollisuutta niinkuin ennen. Myöskin koneeltani rekisterisivu aukeaa mustana jne.

ics (nimimerkki)

Kun firefoxia käytät niin painappa ctrl nappi pohjaan, pidä se siellä ja paina kerran + (plus)merkkiä. Teksti suurenee mitä useammin painat ja kutistuu kun painat - (miinus).

ics (nimimerkki)

Tosiaan, sama hoituu myös kun painat ctrl pohjaan ja hiiren rullaa vierittelet suuntaan tai toiseen.

Vesa (nimimerkki)

Ja Mäkkärillä cmd-+ tai - tekee saman homman. Ei pienestä tai liian suuresta tekstistä kannata kärsiä vaan asetaa se itselleen sopivaksi. Eri resoluutioilla tekstit ovat hyvinkin eri kokoisia ja kaikille sopivaksi tekstiä on vaikea saada oletuksena.

Käyttäjän joonaskiminki kuva
Joonas Kiminki

Yläotsakevikasi johtui luultavasti selaimessasi olevasta adblock-lisäosasta, joka muutti sivun lähdekoodia. Ongelma on nyt kierretty US:n puolelta.

Harri Lehtimäki

Joo, Firefoxilla ei näy koko palkki ylärivissä, näissä blogisivuilla, Puheenvuorojen etusivulla näkyy kylläkin koko palkki. Haittaa hiukan siirtymistä blogista toiseen. Muuten näyttäis toimivan.

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

Ei tää nyt oikein hyvältä näytä. Pitää vissiin palata joskus myöhemmin, joten työn iloa vaan.

Harri Lehtimäki

Jahas, vika selvisi selaamalla tätä blogia! Jos US ylläpito voisi pienentää noita mainostiloja parilla rivillä, niin me Adblock-käyttäjätkin voisimme nähdä koko sivun. Nyt tuo mainos syö yläpalkista rivejä pois Adblockin ollessa käytössä.

Vieras (nimimerkki)

Hei

Olin aikoinani rekisteröitynyt lehden puolelle kommentoijaksi, mutta se systeemi kun nyt ei toimi enkä pääse kirjautumaan sisään, sillä sp osoitteeni ei kelpaa.

Voisiko saada selkeät ja yksiselitteiset ohjeet miten tulee toimia, jos haluaa rekisteröityä vain ja ainoastaan halutakseen vastata puheenvuorossa oleviin kirjoituksiin. Minä en ainakaan sellaisia ohjeita löytänyt.

Kiitos

Käyttäjän joonaskiminki kuva
Joonas Kiminki

Sama rekisteröinti koskee sekä blogikirjoittamista että blogien kommentointia. Rekisteröi siis tunnus ja ole bloggaamatta jos haluat vain kommentoida. Ei se sen hankalampaa ole. :)

Vieras (nimimerkki)

tykkäsin vanhasta enemmän, se oli jotenkin yhtenäisempi. Nyt blokkaajien sanomiset on levällään kuin jokisen eväät

vieras (nimimerkki)

En pääse kommentoimaan. Rekisteröintini on ollut jo 8 tuntia hyväksyttävänä.
Sain jo päivällä adminilta ystävällisen kiitoksen rekisteröinnoistä ja että kirjautumisohjeet saapuvat, kun rekisteröinti ensin hyväksytään.

Olin aiemmin blogipuolelle kirjautuneena kommentoijana.
Yritän nyt säilyttää entisen nimimerkkini ja rekisteröidä sen uudella salasanalla käyttöön.

Odottelen siis hyväksyntää. Voiko se kestää puoli vuorokautta?

Käyttäjän joonaskiminki kuva
Joonas Kiminki

Ei se noin pitkään ole jonossa voinut olla. Ehkä et ollut täyttänyt koko nimeäsi ja rekisteröintisi heitettiin romukoppaan?

Vieras (nimimerkki)

testing testing

Vieras (nimimerkki)

ilmeisesti täällä on nyt jonkunsortin ennekkomoderointi päällä, kun kommentit tulee viiveellä?

. (nimimerkki)

taisi olla Kokoomukselle liikaa kritiikkiä maanantai-iltana, kun piti koko foorumi sössiä.

Kari Hurtta (nimimerkki)

"Your submission has triggered the spam filter and will not be accepted."

Ainaskin osa HTML tageista ovat kadonneet komenteissa. Esim blockquote on kadonnut.

Esimerkiksi tuossa http://henrylaasanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2010... minun komenteissa (esim 18.8.2010 20:37 Kari Hurtta (ei kirjautunut) ) ei erota mikä on minun kirjoittamaa tekstiä ja mikä on minun lainaamaa tekstiä.

. (nimimerkki)

Nytkö tässä sitte pitäis lukea tota Korholan blokia naama näkkärillä?

Heti on siinä kaksi ekaa kommenttia ilmeisesti henkilökohtaisen avustajan säveltämiä juu juu lässynlää puhutaan lampuista kaikki ok -linjaa

terve.

vieras (nimimerkki)

Päivä 8. syyskuuta 2010 ei unohdu Pekka Siikalalta, kommenttikuninkaalta. Kerrankos se onni miestä potkii ja päivä paistaa.
Ja kokoomuskansanedustaja Eija-Riitta Korholan sanallinen antikin on saanut ihan kivasti huomiota. Ykkösenä. On siinä meillä huippublogistit uudessa puheenvuoro-osastossa, prhna.

Jostain hämärästä syystä Kissankulman emännällä on skabassa heikompi menestys.
Harvinaisen huolellisesti laadittu, rokotusten historiaa ja mielekkyyttä käsittelevä juttu on ollut koko illan esillä.
Kasassa kaksi (2) kommenttia!
Kumpikin hänen itsensä tekemiä.

Miettikää nyt hiukan.

Visitor (nimimerkki)

Kissankulmassa on kirjautuminen ja reikiteröintivaatimus päällä edelleen...

Visitor (nimimerkki)

Nyt on jo avoimena kommentoinnille.

. (nimimerkki)

Sanon suoraan; tyrittte totaalisesti US-blogi osion syvimmän olemuksen; moderaatiovaapaan ja tasa-arvoisen mahdollisuuden kaikenlaisille mielipiteille.

Nyt tilalla on Facebook formaattia ja yle-HS linjan moderoitua näennäiskeskustelua. Olen erittäin pettynyt.

Me EMME HALUA LUKEA TÄLLAISTA

"Mitä uutta Puheenvuorossa on sitä edeltäneeseen blogipalveluun nähden?

Ensinnäkin tärkein uudistus on mainittu tämän artikkelin toisessa kappaleessa – palvelu on Uuden Suomen omissa hyppysissä. Tämä tarkoittaa sitä, että mitä ikinä ominaisuuksia palveluun halutaankin, toteutus on omasta kyvykkyydestämme (ja tietyistä taloudellisista reunaehdoista) kiinni. Konkreettisiakin uudistuksia on. Mainitsen niistä ne, jotka tässä yömyöhään muistan:

* Kuvien sijoittelu – blogiin voi lisätä haluamansa määrän kuvia ilman levytilarajoitusta. Kuvat asemoidaan artikkelin oikeaan reunaan samaan tyyliin kuin US-uutisissakin ja ne suurentuvat klikkaamalla.
* Kirjautuminen Facebook-tunnuksella salasanan sijaan
* Blogin suosituimmat -lista
* Reaaliaikainen suosituimmat puheenvuorot -lista ja sivu, jolla listasta pidempi versio
* Merkittävästi yksinkertaistettu blogin ylläpito
* Blogin moderointilinjan ilmoittaminen kirjoitusten yhteydessä
* Puheenvuorojen ja blogien saattaminen samalle viivalle ja samaan järjestelmään
* Yhteisten aihepiirien (Puheenaiheet) ja omien aiheiden erottelu. Käytännössä voidaan siis listata esimerkiksi palvelun kaikki kulttuuriaiheiset kirjoitukset tai bloggaajan omilla vapaavalintaisilla aiheilla merkityt tekstit."

ME HALKUAMME LUKEA IHAN TAVALLISTEN IHMISTEN MIELIPITEITÄ KORUTTOMASTI ELÄMÄSTÄÄN KERTOEN , eikä tota tyhjänpäiväistä näennäissisältöä, mitä me oksennamme muovisaasteena valtameripyörteiden täydeltä!

Maksimoitte MCDonalds mentaliteettinen esiinulon jo uudistuksen perusteluissa;

"Lyhyesti: uudistus on tehty, jotta voimme tehdä palvelusta entistä paremman."

EVVK

Nimimerkki (nimimerkki)

"Sanon suoraan; tyrittte totaalisesti US-blogi osion syvimmän olemuksen; moderaatiovaapaan ja tasa-arvoisen mahdollisuuden kaikenlaisille mielipiteille."

----------------

Oli se ennenkin samalla lailla blogaajan päätettävissä, moderoiko hän viestejä vai ei.

. (nimimerkki)

Lisään vielä että fontti ja kuvat on liian pieniä ja koko käyttöliittymä ihan susi.

vie rahat (nimimerkki)

Puheenjohtaja, puheenjohtaja Hei!
Red Tail Media? Voi iekama, Punahäntämedia! Semmosen kanssako tässä on värkätty? Onko varmasti luovuttanut kaikki tiedot? Missä se firma oikein piileksii? Eihän sitä ole aiemmin henkilöstössä näkynyt. Ei ole käynyt kuvassakaan. Joku reppufirmako taas?

Ja mitä kertookaan näiden sivujen nykyisen haltijan saamenkielinen nimi "Mearra"? Tenolleko on jo ulkoitettu?

Se on kuulkaa ihmiset niin, että jos ette ala lähetellä eses jotakin postikortteja tai muita kuvia noiden kommenttienne viereen, niin tästä tulee tosi kuiva.

Voinko laittaa kuvan, vaikka en rekisteröidy, en kirjaudu tai tee muutakaan sitoutumisen merkkiä. Ihan vain siksi, että tämä EROTTAUTUISI tusinatuuteista?

Pitäisikö pitää myyjäiset tai huutokauppa ja kerätä teitille rahaa kehitystyöhön? Voisin kutoa vaikka villasukat vai olisiko taulukauppa mitään?

vieras (nimimerkki)

Usari taisi nyt korjata jotain, mikä ei ollut rikki.

Blogipalvelun ainoa vika oli, että se muodosti todellisen oppositiovoiman.
Uusisuomi.fi alkoi olla varteenotettava kansalaisfoorumi ja poliittinen voimapesäke, jossa ilmaistiin uusia ja raikkaita ajatuksia.

Oli ihme, että se sai elää noinkin kauan.
Kevyet mullat.

Kun löydätte, nikit, jonkin toisen kokoontumispaikan, antakaa kuulua.

Vieras (nimimerkki)

Kysymys:
Voiko käyttää nimimerkkiä, jos kirjoittautuu käyttäjäksi?

Käyttäjän joonaskiminki kuva
Joonas Kiminki

Kirjautuneiden käyttäjien on ilmoitettava koko nimensä. Kommentoida voi nimimerkilläkin niihin blogeihin (kuten tähän) joissa kirjoittaja haluaa sen sallia.

Armas Kumpulainen (nimimerkki)

Kas kun ei ole tullut vahvistusta kirjautumiseeni. Tein sen eilen ja kaiken piti olla kunnossa. US lupasi lähettää vahvistuksen, että voin blogailla. Ei ollut vielä äsken?

Nimimerkki (nimimerkki)

Tämän systeemin heikkoutena voi pitää jokseenkin ehkä sitäkin, että myös ne, jotka eivät ole kiinnostuneet itse kirjoittamaan mitään "puheenvuoroja", joutuu rekisteröitymään puheenvuoro-palstalle, jonka yhteydessä niillekin muodostuu oma "blogi". Jos ei tuota halua, niin ei pääse kommentoimaan ollenkaan niitä puheenvuoroja, jotka eivät ole avattuja kaikille kommentoitavaksi eli vaatii kirjautumisen. Tavallaan tuo aiheuttaa sen, että kirjautumispakolla olevat blogit jäävät vain blogaajien omiksi "hiekkalaatikoiksi".

Totta on kyllä, että se oli täysin samanlaista myös vanhassa blogijärjestelmässä, mutta hetken tilanteeseen voi ehkä vaikuttaa sekin, että siirtymisen jälkeen on näköjään kaikille palstoille oletuksena tuo kirjautumispakko päällä ja voi olla, että jokainen blogaaja ehkä ei ole sitä vielä muuttanut. Voi olla ihan mahdollista, että se on joiltakin jäänyt huomaamatta, josta johtuen tilanne näyttää hetkellä hieman toisenlaiselta kuin ennen... Mutta kuitenkin - ihan samalla tavalla sai omaa blogia "hiekkalaatikoida" kuten nytkin.

Panu Horsmalahti

Blogin asetuksien mukaan vakiona vieraat pystyvät kommentoimaan kirjoituksiin, mutta näin ei ole. Asian voi korjata käymällä ylläpito-asetuksissa, ja tallentamalla asetukset. Aika hämäävä bugi.

Nimimerkki (nimimerkki)

Sekin juolahti mieleen, että jos kerran on pystytty jopa tarjoamaan mahollisuutta kirjautua Facebook-tunnuksilla, niin pystyisikö integroimaan tänne myös mahdollisuuden kirjautua US-kommenttitunnuksilla - siis ei niin, kuin ennen tässä mainitiin, että tunnukset olisi yhdistetty, vaan sillä tavalla, että ne, joilla jo on US-kommenttitunnus, voisi käyttää sitä täälläkin riippumatta siitä, onko puheenvuoron tunnaria tai ei. Ehkä vielä yksi lisänappi tuolle sinne kirjautumiskentän viereen, jos ei muuten onnistu?

Olisiko tuo ihan mahdotonta toteuttaa, kun kyseessä on kuitenkin hieman "lähempänä" oleva järjestelmä, kuin naamakirja?

Vieras (nimimerkki)

Hyvin on tosiaan alkanut, etusivulla heti jäätävä vihervasemmiston ja feministien vyörytys. Kyllä suomalainen kulttuuri ja mies on taas paha.

Petri Nurminen

Puheenvuoron ongelma: kirjoitin artikkelin aikaisemmin ja julkaisin nyt kello 17: http://petun.puheenvuoro.uusisuomi.fi/43126-oikea-... -aikaleimana kuitenkin aamukymmenen. Ihmettelin, että miksi ei tule näkyviin, kunnes tajusin selata kauemmas historiaan.

Koitin muuttaa aikaleimaa - se ei onnistu, ellei laita julkaisua huomiselle tai kauemmas tulevaisuuteen. Noin ainakin minulla äsken räpeltäessäni :(

-Niin joo. Sitten koitin poistaa tuon 10:17 kirjoittamani - olen varsin epäpätevä datanomi, en siinä onnistunut :(

Ehkä tämä kaikki on vain harjoituksen puutetta, ja tulevaisuudessa minäkin osaan :)

Vieras (nimimerkki)

ihan vaan kielestä/ "tavaraa" siirretty eikö pikemminkin "aineistoja"
ja samassa kappaleessa "migraatio" eikö ole siirto suomeksi,
-erityisesti anglikanismit murentavat suomen kieltä: hiljan radiossa joku tutkija vaati "updeitattua" tutkimusta siitä ja siitä kohteesta jne....ja talousasiantuntijan fokuksessa oli se ja se kehitys t. fennomaani

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Joonas
Mihin hävesivät linkit minun sivuilta ?

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Minusta puheevuorojen ja blogien yhdistäminen sekä maksettujen kirjoitusten pyöriminen ajan myötä karsii kansalaisjuornalismin.

Meiltä meni hyvä kansalaisareena. Valitettavasti joudun näin toteamaan.

Ei ole reilua meitä vapaahtoisia kohtaan, että rahalla ja palkalla kirjoittavat kierivät päivästä toiseen yläosassa ja tietenkin saavat lukijoiden huomion ja pomppaavat kärkeen.

Pitkällä tähtäimellä tämä tappaa kirjoittajien innon ja väentää lukijoita. Tuskin oli kenenkään tarkoitus :)

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

# Hemmo Koskiniemi, lainaus > " Meiltä meni hyvä kansalaisareena. Valitettavasti joudun näin toteamaan",

VHn > Olen samaa mieltä! Tämä viittaa epätasaarvoisuuteen ja askel taakse demokraattiasta..Raha ratkaisee kaiken! Vapaaehtoiset ovat jääneet jalkoihin...

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Hei, "käskin" julkaisemaan tänään blogini, mutta se meni päivälle 7.9.,
ja piiloutui tietenkin lukijoilta täysin. Ei ole kiva! Voinko sen päivittää uudelleen ja miten? Blogi: "Tervehtimisen sietämätön vaikeus".

lukija (nimimerkki)

Hei!
Vielä uudistuksesta.

Koneellani on kaksi selainta Firefox ja Explorer. Kun katsoin Explorerista Puheenvuoropalstaa, niin siellä näkyy blogitekstit isompana ja tummempana, ehkä se johtuu erilaisista asetuksista. Firefoxia on mukavampi käyttää.

Esittäisin taas toivomuksia:
Eikö riitä, että isot Puheenvuorokasvot olisivat pelkästään etusivulla. Blogipuolella ne jotenkin hyppivät silmille ja vievät tilaa blogikirjoittajien määrästä ja se nopea vaihtuvuus ja liike on hieman häiritsevä.

Ja sellainen ehdotus, että voisiko käyttäjille ja kirjoittajille tehdä käyttäjäkyselyn, mikä on hyvää ja mitä haluaisi muuttaa eli kyselyn käyttäjämukavuudesta.

Käyttäjän joonaskiminki kuva
Joonas Kiminki

Hei, olemme ajatelleet toteuttaa käyttäjäkyselyn myöhemmin syksyllä, kunhan kukin käyttäjän on ehtinyt muodostaa muutoksista mielipiteensä.

lukija (nimimerkki)

Kiitos vastauksesta. Ja vielä, että Uusi Suomi taitaa olla parhaimpia verkkolehtiä Suomessa.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

IT-tiimille terveisiä. Miksi tämän viestiketjun kommentit eivät näy ulospäin (4 kommenttia, mutta ulospäin lukee vain "lisää uusi kommentti"...):

http://ilmari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1528-luotij...

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Joonas, hoi! Huomasin, että kävit tänään vastaamassa kysymyksiin. Ole hyvä, voitko vastata minunkin kysymykseeni? (ellei muuten sitten vaikka maanantaina).

Käyttäjän joonaskiminki kuva
Joonas Kiminki

Näin kyllä viestisi, mutta en ole pystynyt vielä tutkailemaan.

EDIT: vastattu Ilmarin omaan blogiin.

Kari Hurtta (nimimerkki)

Ei ole harkittu komenteissa OpenIDin tarjoamista yhtenä vaihtoehtona?

Kaikki eivät kaipaa omaa blogia puheenvuorossa (ja sen lisäksi vielä yhtä tunnusta ja salasanaa, jota pitäisi ylläpitää).

(Ei sen puoleen että olisi itse käyttänyt OpenIDtä.)

Sanahaastetta ei ratkaistu oikein. Yritä uudelleen.

Your submission has triggered the spam filter and will not be accepted.

(Vaihdan IP osoitetta.)

Tämä systeemi kusee.

K Veikko

RSS

En vieläkään ole löytänyt RSS feed'iä uusiin blogeihin. Haittaa minua suuresti, koska oma seurantani perustui lähes pelkästään blogien RSS-feed'iin.

Käyttäjän joonaskiminki kuva
Joonas Kiminki

RSS-linkit ovat kaikkien blogien etusivun kirjoitusten alla.

Koko palvelun kirjoitukset: http://puheenvuoro.uusisuomi.fi/uusimmat.xml
Omasi: http://kveikko.puheenvuoro.uusisuomi.fi/feed

K Veikko

Kiitos.

Tuon linkin (Koko palvelun kirjoitukset) voisi muuttaa myös etusivulta (footer) linkkautuvalle sivulle
http://www.uusisuomi.fi/rss
.

Nykyinen on
Blogit: http://blogit.uusisuomi.fi/evs/recent/

K Veikko

En löydä. Siellä ( http://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ ) on vain
"
Käyttöehdot | Yhteystiedot | Keskusteluohje | Puheenvuoro-palvelusta vastaavat Uusi Suomi ja Mearra.
"

Toisekseen [Firefox] ei tunnista sivuilla olevia feedejä. Osoitepalkin oikeaan reunaan ei tule feed-kuvaketta.

Tuon feed-kuvakkeen alle voi laittaa useita feedejä. Näin on tehty esim
http://www.taloussanomat.fi/

Käyttäjän joonaskiminki kuva
Joonas Kiminki

Moi,

Kirjoitusten alla vasemmassa reunassa on kaksi oranssia syötekuvaketta. Firefox tunnistaa syötteet blogin etusivulta ja kuvake tulee osoiteriville.

K Veikko

Päiväys.

Näyttäisi kirjoituksen päiväys asettuvan siihen, jolloin kirjoitus tai sen luonnos on ensi kerran tallennettu.

Mielestäni päiväys pitäisi olla se hetki, jolloin kirjoitus on ensi kerran asetettu tilaan julkinen. Samoin ajastetuissa julkaisuissa.

Nykyinen menettely saattaa aiheuttaa sen että vanhan luonnoksen julkaiseminen ei koskaan näy etusivulla.

K Veikko

Erinomainen uudistus, kun siihen on nyt tottunut.

Mitä en kehityskeskustelussa oivaltanut on se, että nyt jokainen kirjautunut käyttäjä on vastuullinen kommenttien tuottaja. Sisällön tuottaja siinä kuin blogin omistajakin.

Tästä syystä toivon oman hallintasivun
...puheenvuoro.uusisuomi.fi/administer/content
sivulle vielä yhden tyypin lisää: Omat kommentit. (Kaikki - Blogikirjoitus - Sivu - Omat kommentit)

- Omat kommentit listaa kaikki jätetyt kommentit riippumatta siitä onko blogin omistaja julkaissut ne.
- Mahdollisesti myös vastaukset kommentteihin. - Ainakin merkintä onko vastattu.
- Linkin kuhinkin julkaistuun kommenttiin toisen kirjoittajan blogissa.
- Muokkausoikeus voi silti säilyä blogin omistajalla.

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

Toiveena olisi vielä se että omalla sivulla näkyisi ne blogit joihin on kirjoittanut kommenttia. Silloin palaaminen samaan blogitekstiin olisi helppoa ja voisi mukavasti tarkastaa mitä muita kommentteja sinne on tullut.

*edit*

taisi Veikko tuossa ylempänä ottaa saman asian esille ;)

K Veikko

Sisällön tuottajana kommentin kirjoittajalla on suurempi (tekijän)oikeus kommenttiinsa kuin sen blogin omistajalla, jonka sivulla kommentti on julkaistu.

Blogin yleisten ehtojen mukaisesti blogin omistaja voi julkaista kommentin tai olla julkaisematta. Jopa muuttaa kommentin sisältöä ilman kommentin tuottajan lupaa.

Koska kommentti on kirjoittajansa "omaisuutta", olisi se hyvä olla näkyvissä (+ kyseisen kommentin tila: hylätty, moderointijonossa, julkaistu) oman blogisivun hallinnassa.

Hallinnan kautta voi esim hylätyn kommentin kätevästi julkaista vaikkapa omana blogikirjoituksena.

Petri Nurminen

Samaa mieltä. Lisäksi olisi hyvä jos muokattuun blogitekstiin/kommenttiin tulisi näkyviin: muokkaaja ja muokkausajankohta.

K Veikko

Tuo "vastuullinen kommentoija" -periaate tavallaan itsessään edellyttää blogipolitiikan muuttamista siten että asiattoman kommentin seurauksena blogin omistaja ei joudu ylläpidon toimenpiteiden kohteeksi vaan itse kommentoija.

Asiattoman kommentin seurauksena itse kommentoija joutuu toimenpiteiden kohteeksi. Hänen bloginsa ja kaikki kommentit poistetaan julkaisusta tai lievempänä toimenpiteenä kommentoijan kaikki kommentit poistetaan samoin kuin kommentointioikeus.

Tuntemattoman kommentoijan kirjoitukset olisivat blogin omistajan vastuulla kuten tähänkin asti.

K Veikko

Itse näkisin tuon "vastuullinen kommentoija" -periaatteen olevan yksi vaihtoehtoinen kehityslinja blogien tulevaisuudessa.

Se on verrattavissa samaan kuin puotikaupan muuttuminen valintamyymäläksi.

Puotikaupassa asiakas kysyi "saanko kahvia" (saanko kommentoida), jonka perusteella kauppias teki arvion asiakkaastaan (onko rahaa) ja tiskin yli ojensi kahvin tai sitten oli ojentamatta; yksilöllistä palvelua, eikö vain. Tämä oli mahdollista vain, koska kauppias henkilökohtaisesti omisti tuon myytävän kahvin (mielipiteen) aina sille tasolle asti että hänellä oli mahdollisuus viime kädessä itse juoda kaikki kauppansa kahvit, jos kriteerit täyttäviä kahvin hakijoita ei ilmaantunut tarpeeksi.

Valintamyymälässä kauppiaalla ei ole selviytymisen mahdollisuuksia, jos asiakkaat lakkaavat hakemasta kahvia. Kauppias ei enää käsittele tavaroita vaan sopimuskumppaneita. Tavaran tilalle on tullut vuokrattu myymäläkiinteistö (blogialusta), jossa neliöitä jaetaan tavarantoimittajille sen mukaan kuinka paljon kukin on valmis maksamaan haluamastaan tuotesijoittelusta. - Jos mielipide olisi tavara kulkisi se tässä logistiikkaketjussa väärään suuntaan: Asiakkaat täyttävät hyllyjä mielipiteillään, toiset asiakkaat järjestelevät niitä ja, jos kokonaisuus on miellyttävä, alkaa tavara kiinnostaa jo tukkuporrastakin; syntyy mielipidevaikuttaminen.

Todellisen bisneksen ja voiton kuitenkin tekee kauppaketjun omistaja, joka vuokranantajana saa kauppiaan raatamaan toimeentulonsa ja vaurautensa eteen enemmän kuin kukaan palkattu myymälänhoitaja tekisi. - Brändätty blogialusta.

[Todella toivon blockquoten (tai vastaavan sisennyksen) palauttamista kommentteihin että tätä ei tarvitsisi kirjoittaa yhdeksi pitkäksi ja kyllästyttäväksi pötköksi.]

... jatkuu ... tai sitten ei.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Mun blogiini voi kommentoida vain rekisteröityneet. Tämmönen asetus on tullut voimaan, kun blogisofta vaihtui. Millä saan sen sillee, että kaikki voivat kommentoida?

Nimimerkki (nimimerkki)

No siinä se onkin - jos jotkut kyselee siitä vasta nyt, niin kuin montaa "puheenvuoroilijaa" täällä on, joka ei edes ole huomannut sen saman muutoksen tapahtuneen eikä ehkä edes osaa muuttaa asiaa. Voidaanko olla varmoja edes siitä, että kaikki puheenvuorot, johon voi kommentoida vain rekisteröityneet, on sitä juuri ylläpitäjän tahdosta?

En osaa käsittää sitäkään, miksi naamakirjan käyttäjille on annettu erikoisasema.

Jos puheenvuoron ylläpitäjä itse on tietoisesti pistänyt kirjautumispakon päälle, pitäköön tunkkinsa omassa hiekkalaatikossa. Jos pääosa niistä "lukituista" puheenvuoroista on sitä juuri Jorman tapauksen kallaisia, pitäisikö suositella teitä siellä pitämään tunkkinne?

Tämä alustamuutos on muuten ollut lukijan kannalta hyvä juttu, mutta tuo edellämainittu on sen kuitenkin pilannut melkein täysin.

Visitor (nimimerkki)

Tuossa ylempänä Panu Horsmalahti selostaa:

"Blogin asetuksien mukaan vakiona vieraat pystyvät kommentoimaan kirjoituksiin, mutta näin ei ole. Asian voi korjata käymällä ylläpito-asetuksissa, ja tallentamalla asetukset. Aika hämäävä bugi."

Jussi Vaaralan blogista löytyy myös asiasta kommenttiosiossa:

http://ejv54.puheenvuoro.uusisuomi.fi/43505-intern...

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Muuta sivustosi tietoja, kuten nimeä, kuvausta ja moderointilinjaa. Voit myös valita, sallitaanko kommentointi kaikille vai vain sisään kirjautuneille käyttäjille.

Sivuston nimi: Jorma Nordlin

Sivuston moderointilinja: Ei asetettu

Sivuston tehtävä:

Salli kommentointi vain kirjautuneille käyttäjille? Ei

Kommentointiasetus uusille kirjoituksille: Kommentointi sallittu (normaalitila)

Google Analytics -asetukset: Ei asetettu

Aika outoa, siis mulla on asetus niin, että muutkin kun kirjautuneet voivat kommentoida. Silti ei toimi.

Kari Hurtta (nimimerkki)

Jorma Nordlin:
Aika outoa, siis mulla on asetus niin, että muutkin kun kirjautuneet voivat kommentoida. Silti ei toimi.

Tämä on puhdas arvaus, mutta kokeiles tallettaa se asetussivu uudestaan.

Kari Hurtta (nimimerkki)

Tämä on puhdas arvaus, mutta kokeiles tallettaa se asetussivu uudestaan.

Epäilen tätä seuraavan komentin perusteella:
"Uuden Suomen blogipalvelun jostakin asetuksista voisi pistää halutessaan ei-kirjautuneiden kommentoinnin päälle."

Ahaa. Sen oli tarkoitus olla päällä asetusten mukaan - toimiikohan nyt.

Kari Hurtta (nimimerkki)

Jorma Nordlin:
Sivuston moderointilinja: Ei asetettu

Olisiko tuolla vaikutusta asiaan?

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Hyvä!

Nyt tuli asiaa, täytyykin kokeilla, näitä vinkkejä mitä tähän on kirjoitettu.

Sitten Siikalalle tosta anonyyminä rekisteröitymisestä. Niin ei mikään järjestelmä voi tietää milloinkaan, onko käyttäjä anonyymi vaiko ei. Ellei sitten olisi joku aivan uniikki sormenjälkitunnistus ja sitten tarkistettaisin ulkopuolisesta, esim. poliisin rekisteristä sormenjälkitiedon perusteella kuka on käyttäjä. Tässäkin on väärinkäytön mahdollisuus, mutta ne on aika mielikuvituksellisia, ei sinänsä suinkaan mahdottomia.

Asetat aika mahdottoman tehtävän eteen tämän blogin kehittelijät.

Kari Hurtta (nimimerkki)

Jorma Nordlin:
Niin ei mikään järjestelmä voi tietää milloinkaan, onko käyttäjä anonyymi vaiko ei.

No, tehdään blogi, jossa pitää käyttää HST korttia.

Käyttäjiä voi olla aika vähän ☺

Kortinlukijan kanssa pelamisessakin voi olla hiukan vaikeuksia. Kokeilin kerran miten Ubuntun (Linux) softalla saa toiminaan. No periaatteessa kyllä, mutta toiminta oli osittain hyvin mielenkiintoista. (Minulla ei ole HST korttia, mutta kylläkin saman varmentaja myöntämä ns. orgnisaatiokortti — noita ei tarvi käydä hakemassa poliisilta.)

Jorma Nordlin (nimimerkki)

No just joo, hei haloo, nyt tää menee ihan viisasteluksi Siikalalla. Jos kommentointi edellyttää kirjautumista, silloin on täytynyt rekisteröityä palveluun. Rekisteröityminen minimissään tarkoittaa, että on asettenut itselleen käyttäjätunnuksen ja salasanan, tämän minimitason päättää palvelun tarjoaja. Siikala lähtee nyt viisastelemaan, en nyt viitsi lähteä rautalangasta vääntämään tätä juttua. Minulla on nytkin saittia joiden administrointia ja käyttäjänhallintaa teen.

Petri Nurminen

Tänne sivun loppuun pitää ehdottomasti saada linkki: takaisin puheenvuorojen etusivulle.

Panu Horsmalahti

Jos blogin kirjoittaja kommentoi omaa kirjoitusta, se näkyy sinisellä. Kommentissa olevia linkkejä ei kuitenkaan huomaa, koska ne eivät ole alleviivattuja ja myös saman värisiä kuin muu teksti.

Nimiemrkki Harkitsee vielä... (nimimerkki)

Entisen US-blogiston vielä ollessa käytössä rekisteröidyin ohjeiden mukaan ja kaikki näytti sujuvan ok. Mutta: saamani salasant sun muut sellaiset eivät koskaan toimineet, joten nyt uusi kirjautuminen on ns. harkinnassa. Arvostan kuitenkin Usaria ja sen blogistoa suuresti (verrattuna keltaisen lehdistön ja suomi24:n jne. keskustelupalstoihin, joihin kirjoittavat kaikki kylähullut...), joten ehkäpä yritän rekisteröityä uudelleen. FB kylkiäisenä on kuitenkin ns. perseestä: minulla ei ole mitään halua olla missään tekemisissä FB:n kanssa!

Vanhus (nimimerkki)

Fontin koko säätö myös. täällä on myös vanhempaa väkeä joka ei näe pikkukitjaimia edes lasit päässä

ota mallia YLE tai IS

+ tämä on ehdoton Tänne sivun loppuun pitää ehdottomasti saada linkki: takaisin puheenvuorojen etusivulle.

+ kommentointien numerointi , kokeilkaa alkuun vaikka juoksevaa nrointia, ei haittaa vaikka eivät olekaan kronologisessa järjestyksessä

VierasVieras (nimimerkki)

Jos hakee mielipidekirjoituksia kuntahaulla, niin saattaa tulla saman henkilön mielipidekirjoitukset allekkain niin kauan kunnes seuraavaksi uusin kirjoitus tullut joltain saman kunnan henkilöltä.

Parempi olisi että olisi vain kertaalleen kukin henkilö hakutuloksena ja näkyisi vain se uusin kirjoitus. Epäreilua muita kirjoittajia kohtaan että usein mielipidekirjoituksia suoltavat ovat ensimmäisinä usealla rivillä/sivuilla.

Tarkoitus kuitenkin kunta -haulla hakea eri henkilöiden kirjoituksia, jotka siinä haetussa kunnassa vaikuttavat. Nyt täytyy plärätä pahimmassa tapauksessa useita sivuja muiden kuin aktiivisempien kirjoittajien naamakuvien näkyessä.

Sama juttu puoluehaulla. Mieluummin katsoisi yhdeltä sivulta useampia eri kirjoittajien uusimpia tekstejä.

vieras (nimimerkki)

Tänään on herättänyt hämmennystä yli 30 kommentin salaperäinen häviäminen muunmuassa Riikka Söyringin Kissankulma-blogilta.

Yhtä vaivihkaa kommentit palasivat.
En kuitenkaan pysty sanomaan, ovatko ne kaikki siellä. Kun puuttuu se numerointi, jota pyydänkin jälleen kerran takaisin. Ei voi olla totta, että ainoa vaihtoehto maksaisi noin 50.000 euroa.
Joku laskutaitoisempi kommentoija totesi, ettei kaikkia kadonneita kommentteja olisi palautettu.
Riikka lisäksi on ilmoittanut, ettei hän ole omasta blogistaan kommentteja (tällä erää) poistanut.

Onko kommenttien katoamiselle jokin tavanomainen selitys?
Vai onko tämä osa yhteiskunnan hidasta marssia kohti kansalaisoikeuksien menettämistä ja kylmän sodan vuosia, jolloin vielä 80-luvulla lähivaltioiden tiedustelupalvelut kaappasivat viestejä, avasivat postilähetyksiä ja kuuntelivat puhelimia?

Käyttäjän joonaskiminki kuva
Joonas Kiminki

Kaikki näkyvistä poistuneet kommentit ovat jälleen näkyvissä. Poistuminen oli virhe alustassa ja korjattiin pian. Yhtään kommenttia ei ole jäänyt kadoksiin.

Vieras (nimimerkki)

miksi minulta vaaditaan kotisivun osoite, kun minulla sitä ei ole?

Kari H. (nimimerkki)

miksi minulta vaaditaan kotisivun osoite, kun minulla sitä ei ole?

Kuinka niin?

Tämä väittää ainoastaan että Kommentti -kenttä on pakollinen.

Kun Nimi -kentän tyhjentää, niin Esikatselun mukana nimeksi tulee Vieras.

/ Kari Hurtta

K Veikko

Kommentointi
"Haluan ilmoituksen uusista kommenteista
Kaikista kommenteista
Vain vastauksista kommenttiini"

Tuo asetus voisi jäädä pysyväksi sen mukaan miten on viimeksi valinnut.

Samoin
"Julkaisuasetukset
Julkaistu" -rasti ruudussa voisi oletuksena olla siten kuin sen on viimeksi valinnut.

Käyttäjän kivisto kuva
Harri Kivistö

Lihavointi poistuu kun liittää lihavoituuun tekstiin linkin, eikä sitä saa millään ilveellä takaisin, paitsi joskus kovin satunnaisen tuntuisesti.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Kehitysehdotus palveluun: Jokaisen blogaajan pitäisi voida saada etusivun listaan vain yksi kirjoitus kerrallaan. Näinhän oli palvelun aikaisemmassa versiossa. Nyt tilanne on se, että osa blogaajista julkaisee samasta aiheesta jatkuvasti uusia ja uusia artikkeleja, ja vievät täysin turhaan tilaa etusivun listalta. Lisäksi keskustelu hankaloituu, kun osa kommenteista on toisessa ketjussa, mutta aktiivinen keskustelu on silti siirtynyt uudemman artikkelin kommenttiketjuun, ja uudet lukijat eivät välttämättä ole lukeneet aiempaa artikkelia lainkaan.

Kari Hurtta (nimimerkki)

Kommenttilistan lopussa voisi olla linkki "lataa uudet komentit". Linkki voisi ladata sivun uudestaan niin että uudet komentit ovat eri värillä. Linkin voisi totetuttaa vaikka niin että siinä olisi aikaleima (joka siis kertoo mitä hetkeä uudemmat ovat uusia.)

Aikaleima voi olla esimerkiksi uusimman näytetyn kommentin aikaleima. Tuo voi olla hyödyllisempi cachauksen kannalta kuin jos aikaleimana olisi sivun tulostusaika.

Javaskriptellisille selaimille tuon voi tehdä myöskin javascriptillä, jolloin koko sivua ei tarvitse ladata uudestaan. Mutta tämä on hiukan hankala toteuttaa, koska uusia komenttejä voi tulla muuallekin kuin kommentilistan loppuun.

Kari Hurtta (nimimerkki)

Linkin voisi totetuttaa vaikka niin että siinä olisi aikaleima (joka siis kertoo mitä hetkeä uudemmat ovat uusia.)

Aikaleima voi olla esimerkiksi uusimman näytetyn kommentin aikaleima. Tuo voi olla hyödyllisempi cachauksen kannalta kuin jos aikaleimana olisi sivun tulostusaika.

Tosin täysin cachattavia (ilman expiroitumisaikaa tai että palvelimelta tarvitsee tarkistaa, että onko sivu muuttunut), on vain sellaiset URLit, jossa URL sisältää myöskin ajan, jota vanhempia kommentteja pelkästään on sivulla.

(Tällöinkin jos kyseessä on kirjautunut lukija, tarvitaan
Cache-Control: private
)

Kari Hurtta (nimimerkki)

Vanhojen artikkelilinkkien pitäisi (ainakin toivon mukaan) ohjautua uusiin osoitteisiin automaattisesti.

Linkit kommentteihin ei toimi.

Esimerkiksi linkki
http://henrylaasanen.blogit.uusisuomi.fi/2010/08/18/nuorten-miesten-naisettomuuden-matematiikkaa/#comment-9457

menee

http://henrylaasanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2010/08/18/nuorten-miesten-naisettomuuden-matematiikkaa#comment-9457

kun oikea linkki uudessa on

http://henrylaasanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2010/08/18/nuorten-miesten-naisettomuuden-matematiikkaa#comment-449146

Visitor (nimimerkki)

Kokeillaan tuota tagia

Toimituksen poiminnat