Puheenvuoron kehitysblogi

Haluan maksaa verkkohesarista!

Helsingin Sanomat alkaa perimään maksua osasta sisällöstään verkossa. Ensimmäiset osat palvelusta muuttuvat maksullisiksi ilmeisesti loppuvuoden aikana. Olin kuullut huhuja asiasta pitkin kesää ja kun uutinen aiemmin tällä viikolla julkaistiin, olin hyvin mielissäni. Suhtaudun asiaan nimittäin niin, että on erinomaista, että HS joutuu rakentamaan käyttökokemukseltaan ja sisällöltään niin hyvän palvelun, että ihmiset haluavat vapaaehtoisesti maksaa siitä.

Rakennan ammatikseni verkkopalveluita (mm. Uusi Suomi, Lehtiyhtymän verkkolehdet, Hämeen Sanomat ja monia muita) ja olen ahkera sähköisten medioiden kuluttaja. Hesarin verkkolehti kuuluu päivittäiseen annokseeni siinä missä vaikkapa Puheenvuoron blogitkin. Olen maksanut Hesarista paperimuodossa viimeksi opiskelija-aikana Jyväskylässä kymmenisen vuotta sitten ja digitaalisestikin vain iPad-versiosta palvelua kokeillakseni.

Kiltti HS, tee palvelu, josta haluaisin maksaa!

 

Satunnaisille lukijoille tiedoksi, että Uuden Suomen palveluihin ei tarvitse nykyään rekisteröityä erikseen, vaan kommentin voi kirjoittaa tunnistautumalla Googlen tai Facebookin tunnuksilla parilla klikkauksella. Siitä pari klikkausta lisää niin onkin jo oma blogi kasassa!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (48 kommenttia)

Käyttäjän joonaskiminki kuva
Joonas Kiminki

Tuodaanpas vielä hiukkanen Uusi Suomi -perspektiiviäkin asiaan: Tunnustan, että pohdimme yhdessä Huuskon kanssa säännöllisesti myös US:n osittaista maksullisuutta. Pelko pois – uutisista tai bloggaamisesta ei ole tulossa maksullista, vaan mietimme, voisimmeko rakentaa joitakin uusia lisäpalveluita, joista osa käyttäjistä olisi valmis vapaaehtoisesti maksamaan. Porkkanaa, ei keppiä.

Mistä sinä olisit valmis maksamaan?

Aki Tamminen

Laittakaa maksuilliseksi vaan koko Uusi Suomi, niin pysyy köyhät poissa.

Minulle pitäisi maksaa että viitsisin lukea HS verkkolehteä, sopiva summa olisi 5 euroa päivä.

YLEn tv maksu pitäisi olla vapaaehtoinen kuten muilla maksukanavilla, en tarvitse YLEn poliittista propagandaa tai mustia Mannerhein elokuvia.

”Muuten olen sitä mieltä, että EU on tuhottava”

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Tapani mukaan kommentoin tekstisi ennen kuin luen muiden jutut aiheesta. Uuden Suomen linja on sikäli selkeä, että se on nimenomaan kehittynyt blogien ympärille. Luonnollinen evoluutio, vai onko. Uutistarjontaa tulee joka tuutista ja siihen juoksuun tuskin kannattaa lähteä esim. toimituskuntaa lisäämällä eli hakemaan aineistoa itsenäisesti.

Ulkoasu on tietysti hiukan hakusessa. Sivun kokoa voisi kasvattaa leveyssuunnassa. Suurimmalla osalla aktiivikäyttäjistä lienee jo näyttöjen taso sitä luokkaa, että sivun reunoille voisi rakentaa vaikkapa linkkihakemiston ajankohtaisista aiheista. Tilaa tulisi myös yhden palstan mainoksille. Tässäkin Uusi Suomi voisi olla tiennäyttäjänä. Valikoimalla mainostajia siten, että jättäisi ns. huuhaa jutut pois a'la "meiltä saat edullisimmat pikavipit" ja vastaavat. Lukijamäärä on sen verran kattava, että monelle vaikkapa suoraan kuluttajille myyvä yritys voi ostaa pysyvän paikan, joka toimisi linkkinä heidän omiin sivustoihin uutuuksista sun muista, mistä nyt haluaakin kuluttajia valistaa.

Mitä maksullisiin palveluihin tulee. En tältä istumalta keksi oikein muuta vaihtoehtoa kuin sen, että siinä on siirryttävä multimedian puolelle sanan varsinaisessa merkityksessä. Eli elävää kuvaa kehiin. Sillä puolella voisi julkaista esim. lukijoiden omia videopätkiä. Viikon parhaasta palkitaan jne. Toki homma pitää hoitaa viiveellä asiattomuuksien välttämiseksi. Jotain tällaista. Päivän Punainen pantteri tai Maantiekiitäjä. Uutiset elävänä miksi ei. Matskua löytyy jos maksaa.

Avainkysymys on tietysti kustannuksissa. Vaan onko tosiaan näin? Kyse lienee ennakoinnista eli siitä, miten paljon tilaajia tulisi ja mikä olisi mainostajien osuus budjetista. Uudella Suomella on ainakin yksi etu. Omistuspohja on suppea ja luullakseni sen verran totutusta poikkeava, että voiton maksimointi ei ole se ykkösasia. Mikäli maksullinen "osio" tulee niin viivan päälle jäävä fyrkkä voidaan ilman isompia ristiriitoja sijoittaa toiminnan kehittämiseen.

Oma visioni on se, että rauta netin ympärillä kehittyy enemmän nettitelkkarin omaiseksi. Tietsikka ei niin välttämätön ole vaan sen kaltainen näyttö. Ajattele asiaa näin. Olet tottunut lukemaan aamiaispöydässä tilaamasi lehden tai et. Ei sen väliä. Mitä jos aamupalaa touhutessasi avaat keittiön näytön ja Uuden Suomen. Pikavalikosta haet vaikka puheenvuoropalstan. Tsekkaat pikaisesti uudet bloggaajat. Jaaha Tossavainen taas asialla. Klikkaat tai ääniohjaat ja kokkelia kauhoessasi kuunteletkin ko. herran blogin. Ei tietysti Tossavaisen äänellä.

Että tällaista

Juhani Piironen

Uudessa Suomessa ei ole mitään, mistä olisin valmis maksamaan. Ainut sisältö jonka vuoksi tulen tänne on blogit. Eihän Uudessa Suomessa ole uutisia.

Kuka tahansa voi katsoa ulkomaanuutisenne sieltä ulkomailta, alkuperäisestä lähteestä.

Lisäksi täällä on jotain feministi -uutisia, STT:n uutisia

Mutta ei mitään oikeata uutistoimitusta.

Mistä täällä voisi edes maksaa?

Käyvätkö teidän toimittajanne koskaan kehä III:n ulkopuolella?

US:n "uutiset" ovat joitain tiedotustilaisuuksien seuraamista ja vihervasemmistoministereiden kannanottojen myötäilemistä.

Kuinka monta yli kolmekymppistä toimittajaa US:lla on?

Hesarista olen katsonut verkosta lähinnä 5 vrk:n täsmäsään.

Jos Hesarissa on jotain oikeita uutisia, niin iltalehti kertoo ne myöhemmin, joten ei syytä mennä feministi -hesarin sivuille.

Lopettakaa lukijoittenne halveksiminen ja elkää tarjotko mielipiteitä uutisina!

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Juu, mäkin haluun maksaa..... Kivaa, kun on kivaa...

Mä haluun maksaa Elisa-Viihteestä, mä haluun maksaa, Sonera-Viihteestä, mä haluun maksaa Mtv3 maksupaketeista, mä haluun maksaa Nelosen kanavapaketeista, mä haluun maksaa Canal+ urheilupaketeista, mä haluun maksaa Urhosta, mä haluun maksaa.......Hei, joks meni viissataa kuussa rikki?.........Jaa, ei vai.......

Mahtuiks, siihen vielä verkkohesari, Ammulehti, Iltis, ja se toinen il, ja mitä niit kaikkii on.

Joo, tehdään vaan kahden vuoden sopimukset........Tota noin.......vuodessa se tekee tommoset kuustonnii, ja kahessa vuodessa tommoset (12.000) kakstoist-tonnii.....

Kyl se sopii....Mä uskon, et kaikille tommonen sopii...Kuulostaa halvalta.....Ei tartte kattoo a-studioita ja tommosii...

Käyttäjän joonaskiminki kuva
Joonas Kiminki

Hei, kiitos kommentistasi. Tuo luettelemasi maksullisten tai mahdollisesti maksullisten palveluiden lista on varmasti Hesarillekin hankala. Kukaan ei halua kaikesta maksaa ja varmasti Sanomatalossa kovasti mietitään, miten lukijat saataisiin vapaaehtoisesti maksamaan HS:n palveluista verkossa. Ei ihan helppo yhtälö, mutta onnea vaan yritykseen!

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

En halua kenenkään mieltä pahoittamaan tietenkään.

Halusin vain osoittaa, kuinka mielettömäksi touhu on mennyt.

Minä muuten perui eilen Elisa-Viihteen, jonka koukussa olin kaksi vuotta sopimuksesta johtuen.

Se on nyt lusittu, ja asiakaspalvelusta kohtuullisella puolen tunnin jonotuksella pääsin perumaan viihteen.

Tuo kaksi vuotta tuli maksamaan minulle 960 euroa.

Internettiyhteyden hoitelen ns. mokkulan kautta.....Edullisesti.......ehkä joskus hitaasti, mutta näin on päätetty.

Veikko Vitikainen

TV:stä näin Hesarin kommentit verkkolehden maksullisuuden periaatteista.
Aika kohtuullisilla nuo vaikuttivat. Eli tiettyyn rajaan uutismateriaalin katseluun on ilmaisraja. Ja jos haluaa katsella koko hesarin netistä niin silloin iskee päälle maksullisuus. Minusta kohtuullista, koska en minäkään jakelisi ilmaiseksi uutisia joiden hankkiminen olisi minulle kallista touhua.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Minua kiinnostaa lähinnä tapa, jolla tuollaisesta palvelusta maksetaan. Jos maksaminen tehdään helpoksi ja turvalliseksi, voisin joistain palveluista maksaakin. Luottokorttia ei ole eikä tule.

Käyttäjän joonaskiminki kuva
Joonas Kiminki

Tuntuisi hassulta, ettei onnistuisi ilman luottokorttia. Eiköhän se verkkopankkien kautta onnistu.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Joskus kirjoiteltiin jostakin verkkokukkarosta. Siihen palveluun voisi vaikka verkkopankista siirtää pieniä summia, ja sen kukkaron kautta voisi helposti maksella esim. muutaman kymmenen sentin maksuja.

Onko koko ajatus jo haudattu? Itse en ole aikoihin verkkokukkarosta lukenut. Olisiko kellään tietoa?

Käyttäjän joonaskiminki kuva
Joonas Kiminki

Muistelet varmaan APE-Kukkaroa? Palvelu on edelleen olemassa ja myyjiäkin on aika monta. Jos tuollainen Hesariin tulee, se voisi tehdä kaikille julkaisijoille hyvää kun käyttäjät oppisivat systeemiin.

Skeptikoille huomio: mielestäni on hyvä, että maksullisuus yleistyy. Netti on jatkossakin takuuvarmasti pullollaan maksutonta sisältöä. Jotta julkaisija pystyy vakuuttamaan lukijoita maksamisen autuudesta, on palvelun ja sisällön oltava todella hyvää. Uskon, että tässä ei ole häviäjiä.

Mikä motivoisi sinut maksamaan niinkin pienen summan kuin 0,15€ tästä Aamulehden artikkelista (linkki) kun näkyvissä on vain kuvituskuva ja puolitoista virkettä artikkelin alkua? Minä en ainakaan maksaisi senttiäkään, vaan hakisin tiedon jostakin muualta, vaikka terve.fi-palvelusta.

Jyrki Koski

Todennäköisesti suurin osa kuitenkin jättää maksulliset osiot sitten käyttämättä.

Jouni Haimi

No jaa kirsi voihan se myös olla niinkin että tuolla maksulla ehkä saadaan sellainen lukijakunta jota ehkä halutaan...tai sitten ei..

Mutta periaatessa voisi kysyä esim hesarinkin tapauksessa sitä onko haluja tai mahdollisuuksia siihen että käytetäsiin kaikkia digi mahdollisuuksia mitä tuo tulee kun siirrytään nettiin.

Tuula Saskia

Minä puolestani en halua maksaa netti-hesarista, koska en voi kuvitella aamua ilman paperi-hesaria. Olen niin riippuvainen rituaaleistani. Voi olla vähän uskallettu tunnustus!

US:sta voisin kyllä maksaa, mutta en tässä viritelmässä.

Toivoisin lisää toimituksellista osuutta. Se on tätä nykyä olematon.

Samoin kaipaan arvovaltaisten poliittisten konkareiden kolumneja. Tai muidenkin vaikuttajien. Siis henkilöiden, joilla ei ole enää pyrkyä. Heiltä saa kuulla totuuksia.Viittaan vaikkapa Virmavirtaan, Viinaseen ja ylipäätään eläkkeelle siirtyneisiin vaikuttajiin. Onneksi Seppänen ja Jaakonsaari ( ei eläkkeellä vielä) kirjoittavat silloin tällöin.

Olisipa upeaa, jos US:lla olisi oma hyvin kriittinen kolumnisti, joka kirjoittaisi vaikka viikottain. Hän loisi oivan keskustelualustan.
Hän voisi olla taina-west-tyyppinen teräväpää ja -kieli.

Blogiosiokin on menettänyt kiinnostavuuttaan, koska se toimii nykyään piiri-pieni-pyörii- periaatteella. Se kyllästyttää. Tarvittaisiin ihan uusia kirjoittajia eri ikäluokista. Onko tarvis julkaista joka päivä jonkun itsestään ja jutuistaan pitävän henkilön aika niukkoja näkemyksiä?

Käyttäjän joonaskiminki kuva
Joonas Kiminki

Hei Tuula,

Kirjoitit seuraavaa:
Blogiosiokin on menettänyt kiinnostavuuttaan, koska se toimii nykyään piiri-pieni-pyörii- periaatteella. Se kyllästyttää. Tarvittaisiin ihan uusia kirjoittajia eri ikäluokista. Onko tarvis julkaista joka päivä jonkun itsestään ja jutuistaan pitävän henkilön aika niukkoja näkemyksiä?

Olet tietysti oikeassa – mitä enemmän erilaisia kirjoittajia, sitä enemmän näkökulmia. Miten sinä laajentaisit kirjoittajakuntaa?

Tuula Saskia

Hyvä Joonas,

oletko nyt varma, että et esittänyt kysymystä, johon on kovin vaikea vastata?

Miten laajentaisin kirjoittajakuntaa?

En mitenkään.

Sen sijaan terävöittäisin sitä.

Pentti Järvi

Henk.koht. kaipaisin tänne ruotsinkielisiä kirjoittajia jotka tietysti kirjoittaisivat omalla äidinkielellään, jopa murteillansa, jos sellainen sattuu olemaan.

Juhani Piironen

Serbokroatian kielisiä kommentteja myös lisää. Lisäksi olisin kiinnostunut juolavehnän satonäkymistä bengaleshin alueella. Ja naisten asemasta joka paikassa.

Tuula Saskia

Joonakselle ystävällisesti:

"alkaa periä" tai "ryhtyy perimään" ( rupeaa jne).

Vai onko tämä säänto jo kumottu?

Toinen samanmoinen mediakielen ongelma, myös tänään tv-uutisissa:

" Kaksi miestä menivät kalastamaan..."
Aiemmin piti todeta : Kaksi miestä meni kalastamaan...

Onko niin, että nämä virheelliset muodot on hyväksytty?

Jos näin, totean nöyrästi, että kielikin on minulta karkaamassa.

Käyttäjän joonaskiminki kuva
Joonas Kiminki

Kiitos ystävällisistä neuvoistasi. Ehkä tästä syystä minä vastaan palveluiden kehittämisestä ja jätän ammatikseen kirjoittamisen muille. :)

Tuula Saskia

Olet iso pomo. Sinun on syytä käyttää oikeaa kieltä. Vastaus oli naiivi.

Johan Lom

Tuula, kyseinen sääntö "alkaa tehdä" on osittain jo kumottu. Kielitoimisto suosittelee edelleen "alkaa tehdä" -muotoa, mutta ei pidä ehdottomana kielioppivirheenä käyttää itäisemmän murrealueen muotoa "alkaa tekemään".

Kun kirjakielen säännöt aikoinaan luotiin, tuosta asiasta taitettiin peistä ja läntinen puheenparsi voitti silloin. Vastoin odotuksia, itäisen murrealueen versio ei koskaan poistunut käytöstä eikä sen käyttöä milloinkaan mielletty virheelliseksi suomeksi muutoin kuin kouluopetuksen kautta.

Tuula Saskia

Johan, miten niin " osittain kumottu"?

Johan Lom

Kielitoimiston taholta myönnetään avoimesti, että molemmat muodot ovat eri murrealueilla yhtä yleisesti käytettyjä eikä niitä siksi voida pitää varsinaisesti virheellisenä suomena. Samalla kielitoimisto on ilmaissut kantanaan, että vanhaa sääntöä, jonka mukaan oikeakielisyys edellyttää "alkaa tehdä" -muotoa, ei virallisesti vielä kumota, koska sillä säännöllä on niin suuri symboliarvo oikeakielisyyden vaalimisessa suomalaisten keskuudessa.

Tällainen pähkäily on askel säännön kumoamisen suuntaan. Kanta on lieventynyt viimeisen kymmenen vuoden aikana. Toisena esimerkkinä voidaan mainita, että joskus 70-luvulla alettiin sallia molemmat muodot: "asia tuli tehdyksi" tai "asia tuli tehtyä", sitä ennen vain ensiksimainittu oli sallittu. Tämä on esimerkki kielitoimiston tavasta sallia kielen kehittyminen puhekielen ehdoilla pikkuhiljaa ja askel kerrallaan. Riikin ruotsissa sen sijaan ollaan huomattavasti rohkeampia virallistamaan uusia puhekielen muotoja ja se onkin yksi syy sille, että suomen ruotsi ja riikin ruotsi ovat jonkin verran erkautuneet toisistaan.

Pentti Järvi

Koulussa (Vaasa) opetettiin: alkaa sataa ja onhan se lyhyempi kirjoittaakin kuin "alkaa satamaan". Tosin sanotaan myös: alkaa sataan.

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

Pekka kirjoittaa:
" laajempaa tietoa ja analyysiä eri asioista. Koskekoon se sitten taloutta, politiikkaa kulttuuria, urheilua tai viihdettä."

Semmoista löytyy onneksemme internetistä. Ilmaiseksi.
(no esimerkki, news.google.com)
Mutta jos on halukas maksamaan kädettömyydestään, ja valmiiksi otettu näkökulma tuntuu luontevalta valinnalta ovat maksulliset palvelut mitä mainiointa egonpönkitystä. Ja mahdollisesti jopa kannattava business tekijöilleen.

Käyttäjän LasseRyti kuva
Lasse Ryti

Itse luulen, että se maksullinen HS tulee olemaan sama kuin nykyinen laaduton verkkolehti, jossa kaikki uutiset on kopioitu muista lehdistä ja yleensä ulkomaankieliset käännetty virheelisesti.

Jotain 10 vuotta sitten jouduimme perumaan HS:n paperilehden tilauksenkin, koska kirjoitukset olivat jostain syystä muuttuneet aivan ala-arvoisiksi, eikä parannusta ole tullut vuosien saatossa. Tilaus tosin oli vaimon nimissä, mutta yhdessä tuumin teimme peruutuksen.

Kannattaa tosiaankin lukea myös muunmaalaisiakin lehtiä, jotta tajuaa kuinka huonolla tasolla suomalainen journalismi oikeasti on. Tosin saman voi sanoa myös isosta osasta muunmaalaisia lehtiäkin, ei pelkästään Suomessa osata tehdä huonoa journalismia.

Juhani Piironen

Itsekin lopetin paperi hesarin tilauksen 10 vt sitten. Välillä olen jossain lukenut sitä propagandaa ja tullut vihaiseksi ja päättänyt ettei tarvitse ikinä tilata.

Hesarin levikki tippunut 100.000:lla 3 vuodessa. Hyvä!

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Kiitos kysymästä, mutta en maksaisi Hesarista enkä Usarista verkkolehtenä. Paikallinen paperilehti tulee kotiin ja kirjastosta saa loput.

Täytynee muuttaa tiedonhaku- ja yhteydenpitotottumuksiaan, jos rahastus alkaa. Toivon hartaasti, ettei US liu maksulliseksi:)

P.S. Siis, liu'u maksulliseksi.

Jyrki Koski

"Ilmaisen" tiedon tulva on todella riittävä tällä hetkellä, hyvä niin. Jos enenevässä määrin alkavat tiedon tuutit muuttumaan maksullisiksi,
on sitten "kiristettävä vyötä", ja tultava toimeem entistä vähemmällä.

Pentti Järvi

Tai on alettava opiskella kieliä, lähinnä kait englantia, saksaa ja espanjaa.

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

Otetaan esimerkki.
Tuore uutinen on tässä: http://www.newscientist.com/article/mg21528786.100...

Siinä kerrotaan uudesta materiaalista, Nanokristallisesta selluloosasta.
Paperista elävälle tuo uutinen olisi tärkeä, katsotaanko koska HS sen julkaisee.

Käyttäjän TimoPouru kuva
Timo Pouru

Miksi ihmeessä maksaa siitä, että verenpaine kohoaa vaarallisen korkeaksi HS:n punavihreitä tuotoksia lukiessa? Kaikki uutisethan löytyy netistä ja jokaiseen juttuun löytyy loputtomiin aivan minimaalisella vaivalla taustoja ja kommentteja.

Juha Korhonen

Sen kun maksat. Nykyisellään minä en lue sitä edes ilmaiseksi. Mutta, huvinsa kullakin.

Pentti Järvi

Sähköpostiini tulee HS:n uutisotsikoita, jotka vain harvoin ovat kiinnostavia.

Käyttäjän PauliIltola kuva
Pauli Iltola

Luulenpa sinunkin olevan harmaahko ukko, ennenkuin paperilehti korvautuu, suurin osa aikuis-ikäisistä ei tiedä mitään näistä ibadeista sun muista lukulaitteista.Nuo laitteet on vielä vuosia, näiden elän ikuisesti tyyppien ja muiden tietokone friikkien juttuja,voivat vaan kehuskella ja ostavansa lehtensä tilttaavana nettiversiona.

Käyttäjän JuusoMaasara kuva
Juuso Maasara

Itseäni naurattaa kuinka aikana jollain ilmaista informaatiota on tarjolla enemmän kuin koskaan ennen ovat ihmiset silti valmiita maksamaan uutisistaan. Kyseessä on kaiken kukkuraksi vain yksi näkökulma joka ajaa tiettyjen omistajatahojen etuja. Tai no, onhan siellä hesarissa niitä mainoksiakin :D

Käyttäjän Nonissimo kuva
Simo Raittila

Nyt, kun satut näitä kommentteja lukemaan, niin Uusi Suomen Puheenvuorossa ei nykyisellään enää toimi käyttäjän oma Google Analytics -seuranta. Olisi pop, jos se joskus korjattaisiin.

Käyttäjän joonaskiminki kuva
Joonas Kiminki

Hei, kiitos huomautuksesta.

Yhteensopivuusongelma Analytics-palvelun kanssa on tiedossa ja työjonossa.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Minäkin pitkästä aikaa kävin vilkaisemassa analyticsia. Oli tyyliin 3 lukijaa käynyt blogissani kesän aikana. Minä jo ajattelin, että nyt se viti valkesi, että saan kirjoitella taas mitä huvittaa, kun kukaan ei enää blogiani lue :D

Tuula Saskia

Hyvä Joonas,

tuolla alkupuolella ehdottelin terävän kolumnistin palkkaamista täydentämään US:n journalistista tarjontaa.

Mutta miksi mennä merta edemmäs kalaan?

US:llahan on olemassa tällainen kärjekkäästi kirjoittava ja kärkkkästi reagoiva alan ammattimies ts. omistaja/kustantaja Niklas Herlin.

Viikottainen kolumni häneltä kiinnostaisi kansalaisia takuuvarmasti
ihan aihepiiristä riippumatta.

Mutta kiinnostaisiko ajatus häntä itseään? Kuka sen tietää, mutta ainahan kysyä voi.

Tuskin päätoimittaja Huusko panisi sitä pahakseen.

Käyttäjän ylepola kuva
Ykä Lepola

Vastasin jo tuolla ylempänä yhteen viisaaseen kommenttiin, mutta omana kommenttinani tänne vielä hieman lisäystä. Hesarin monet "uutiset" eivät ole uutisia, vaan ohjattua mielipiteen muokkausta. Olen tutustunut Hesariin yhdessä työpaikassa ja lisäksi joitakin kertoja kesäisin joku lähellä asuva mökkiasukas on nähnyt parhaaksi ottaa minulle tulevan sanomalehden ja vaihtaa tilalle Hesarin. En ihmettele vaihtokauppaa, joka on ollut minulle joka kerta yksiselitteisesti huono. Näillä kokemuksilla en haluaisi Hesarin mitään versiota vaikka minulle maksettaisiin siitä!

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Jos blogikirjoittamiselle määrättäisiin hinta, esim. sentti sanalta, niin sitten tulisi tarkemmin mietittyä, että mitä sitä kannattaa kirjoittaa ja kuinka ytimekkäästi. Pois jäisivät hihamerkkikirjoitukset ja nämä "byhyy, Pena kirjoitti minusta blogissaan näin rumasti, minä osaan kirjoittaa Penasta rumemmin"-höpötykset. Tai sitten rahaa virtaisi, miten vaan.
Vakavasti, minä uskon, että blogipuolelle voisitte ihan hyvin pistää jonkun maksun, koska monelle tämä on jo nyt niin tärkeä kanava, että takuulla parikin kymppiä voisi maksaa siitä, että saa täällä rällättää. Tai sitten olisi joku VIP-klubi niille kirjoittajille, jotka haluavat näkyvyydestään maksaa.

Jyrki Koski

Maksullisuuden myötä tämäkin blogi muuttuisi automaattisesti eräänlaiseksi
VIP-klubiksi, koska suuri osa käyttäjistä siirtyisi muille, vielä
maksuttomille areenoille.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Eivätkä siirtyisi. Ihmiset rakastavat huomiota. Jos usari olisi fiksu, se nostelisi mahdollisimman monia esiin tuohon karuselliin, jolloin jokainen saisi sen 15 minuuttiaan julkisuudessa ;) Ja tekisi mahd. paljon uutisia myöskin tavitsen blogikirjoituksista.

Reijo Kuha

Hassua kun ihmiset on valmiita maksamaan propagandasta. No, kukin tyylillään.

Toimituksen poiminnat